30 év feletti bőrápolás

Sok nő számára, 30 jelzéssel jelzi, hogy a bőrápolás igazi csata megkezdődött. Harcolni fog a ráncoktól, a napsérülésektől, az egyenetlen bőrszíntől, a kollagén veszteségtől, a sötét szemköröktől és még a pattanásoktól is. Nem számít, mi volt a korábbi bőrápolási rendje, most itt az ideje, hogy újratervezze a rutinodat, hogy gyönyörűvé tegye az életkorodat – anélkül, hogy ezek a fájdalmas és költséges kozmetikai eljárások.

Egyszerű tisztítás

Győződjön meg róla, hogy minden reggel gyengéd tisztítószerrel mosson arcot és nyakát, különösen lefekvés előtt, hogy eltávolítsa a sminket, a verejtékeket és a szennyeződéseket. Kényes nyomást gyakoroljon az ujjaival, nem akarja, hogy további stresszt okozzon a bőrén. Kerülje az olajos termékeket vagy a lanolint tartalmazó termékeket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Ellenőrizze az alkoholtartalmú alkoholt, mivel kiszárad a bőrön, és ismerje meg azokat az erős illatú termékeket, amelyek irritációt okozhatnak.

Rendszeres hámlás

Heviterméköt tartalmazzon az éjszakai rutinodba, hetente kétszer kezdve, az elhalt hámsejtek eltávolítására. Válasszon egy hámlasztót alfa-hidroxi-, glikolsavval vagy szalicilsavval. Keresse meg a szintetikus mikrohellyéket a hámlasztó termékben, mert ezek a bőrön gyengék, mint a szabálytalan alakú granulátumok. Is alkalmazzon retinol krémet éjszaka, amely segíti a csúsztatás le a felső réteg a bőr, pelyhesíti a pórusok és lendületet kollagén termelés. Biztonságos ezekkel a termékekkel mintapróbával egy kis területen, hogy megnézze, érzékeny-e a bőröd.

Fényvédő szelídség

Az egyetlen olyan termék, amellyel nem engedheti meg magának, hogy elfelejti a napfénnyel, mind a szépség, mind az egészségügyi okok miatt. A fényvédő csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát, és megvédi az újabb bőrt a hámlás után. A napvédő rendszeres használata csökkenti a napfoltok vagy a hiperpigmentáció kialakulását. Válasszon egy széles spektrumú fényvédőt, amely védelmet nyújt a káros UVA és UVB sugarak ellen, és válasszon egy minimális napsugár-védelmi tényezőt 15. Naponta többször alkalmazza naponta, minden nap, függetlenül a szezontól vagy az időjárástól.

Következetes hidratálás

Sok hidratáló van a piacon – használd azokat, amelyek a legtöbbet csomagolják. Ahelyett, hogy nehéz alapokat vagy porszerű sminket alkalmaztál, amelyek csak a vonalakat és pórusokat mutatják, kiemelkedőnek tűnnek, használjon színezett hidratálót. Vannak olyanok is, amelyek megduplázzák a fényvédőt, míg mások olyan összetevőket tartalmaznak, mint a retinol, amelyek megakadályozzák a ráncokat. Keresse meg az antioxidánsokat tartalmazó nedvesítőszereket azáltal, hogy ellenőrzi a C-vitamin, a szelén, a gránátalma vagy a zöld vagy fehér tea összetevői listáját.

Napi szemkörnyékápolás

A legmegfelelőbb szemkrém az Ön igényei szerint múlik. Csökkentse a koffein puffadtságát, hialuronsavval hidratálja vagy a sötét karikákat C-vitaminnal vagy hidrokinonnal csökkenti. Bizonyos növényi anyagok, például a szója, az édesgyökér és a kojsav, felderítik a területet a szem alatt. Kerülje a durvaságot ezzel a bőrrel úgy, hogy a krémet a gyűrűsujjával alkalmazza, hogy a lehető legkisebb nyomást gyakoroljon a területre.

A bőrápolás nem csak az arcra korlátozódik. Tartsa rövid ideig a zuhanyzókat, használjon hidratáló testápolást, és győződjön meg arról, hogy a víz hőmérséklete meleg, nem forró. Naponta kétszer gazdag testápolószert alkalmazzon, hogy hidratálja a bőrt. A dohányzás és a felesleges alkoholfogyasztás a bőrt nem kedveli, és a teljes éjszakai alvás sem vágja a sarkokat. Combat a fésült vonalak és a fésült szemöldök, hogy jön a stressz a testmozgás és a kikapcsolódás. Végül bőséges vizet és sokféle színes gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó, enyhe omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban fogyasszon étrendet, hogy megőrizze a sugárzó megjelenést.

Egészséges bőr, egészséges