A ginsana energia mellékhatásai

A Ginsana Energy egy táplálékkiegészítő, amely azt állítja, hogy elősegíti az oxigén felszívódását és hasznosítását, segítve a testedet a lehető legtöbb természetes energia felhasználásában. Bár az ilyen állításokkal kapcsolatos tudományos bizonyítékok keveredtek, a Ginsana Energy elsődleges összetevője az immunrendszer működésének elősegítésére, a mentális és fizikai teljesítmény javítására és a vérnyomás szabályozására szolgál. Vannak potenciális mellékhatások, azonban ezért kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt hozzáadná a Ginsana Energy étrendjét.

A Ginsana Energy saját, szabványosított panax ginseng kivonatot tartalmaz, amelyet a gyártó G2G® ginseng, vagy Ginseng Second Generation nevez. A ginseng ginsenozidokat, a szteroidszerű vegyületek osztályát tartalmazza, a ginsenozidok százalékos aránya az egyik növénytől a másikig, attól függően, hogy hol és hogyan termesztik a ginzenget. A Ginsana Energy azt állítja, hogy megoldotta ezt a problémát annak biztosításával, hogy minden 200 mg-os kapszula 4 százalék ginsenozid. Egyéb összetevők mindegyik kapszulában a klorofill, a napraforgóolaj, a lecitin, a zselatin, a méhviasz és a glicerin.

A ginseng allergiája ritka, bár a gyártó néhány, enyhe allergiás bőrreakciót jelez a termék kezeléséből. A ginseng olyan súlyos bőrkiütést is okozott, amelyet Stevens-Johnson szindrómának neveztek, és amely az influenzaszerű tünetekkel kezdődik, majd fájdalmas vörös vagy lilás kiütés következik be, amely terjed és hólyagos. Ha akut asztma van, előfordulhat, hogy az allergén potenciál miatt kerülni kell a Ginsana Energy és más ginzeng termékeket.

A ginseng hypoglykaemiát vagy vércukorszintet csökkenthet. Ha cukorbetegségben vagy inzulinnal vagy más vércukorszintű gyógyszerekkel szedik, és elkezdi szedni a Ginsana Energiát, akkor figyelemmel kell kísérnie a vércukorszintjét, és szükség szerint módosítsa a gyógyszeradagot.

A ginseng növeli a véráramlást és zavarhatja a véralvadást. Ha vérzõ állapota van, vérhígítóval vagy közelgõ beavatkozással jár, ne szedje a Ginsana Energiát. A ginzeng befolyásolhatja a szívritmust, különösen az első napon, amikor a vérnyomást megváltoztatja. Ha szívbetegsége van, óvatosan használja a Ginsana Energiát.

Mint más ginzeng termékek, a Ginsana Energy gasztrointesztinális problémákat is okozhat, beleértve a gázt, gyomorégést, émelygést, görcsöket és hasmenést. Ha savas reflux-betegségben vagy hiatal-sérvben szenved, használja a Ginsana Energy-et mérsékelten és hagyja abba a használatát, ha tünetei rosszabbodnak.

A ginzeng idegességet, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhat az érzékeny egyénekben. Bár a Ginsana Energy gyártója nem jelent komoly mellékhatásokat a termékkel kapcsolatban, amikor a rendeltetés szerint használják, a ginzeng termékek túladagolása miatt ezek a problémák még rosszabbak lehetnek. Volt olyan eset is, amikor egy nő olyan korábbi mániás rendellenességgel rendelkezik, amelynek mániás epizódja ginsenget vett, és egy ember, akinek nincs mentális betegsége, mániásnak tűnik, miután napi háromszor 250 mg panax ginseng krónikus fogyasztását követték.

Azonosítás

Allergia

Vércukor

Keringési rendszer

Emésztőrendszeri

Alvás és hangulat

Ne szedje a Ginsana Energy-t, ha terhes vagy szoptat, mivel a panax ginseng egyik vegyi anyagáról kimutatták, hogy az állatokban születési rendellenességeket okoz. Magasabb dózisok ginseng is vezethet mellfájás, túlzott menstruáció és a hüvelyi vérzés. A panax ginseng ginsenozidjai úgy járhatnak el, mint az ösztrogén, ezért ha hormonalapú rákja van, például mell vagy méhrák, ne használjon panax ginseng termékeket.

Női aggodalmak