A halak adagolási mérete

A halakat a szívre, az ízületekre és az agyra gyakorolt ​​kedvező hatásai elősegítik, de az adag egy adagban néha zavaró lehet. A különböző szervezetek eltérő fogalommeghatározásokkal rendelkeznek a kiszolgálás méretére vonatkozóan, de az általános ajánlások arra vonatkozóan, hogy mennyit kell egy hét alatt enni, eléggé megalapozott. Saját egészségi állapota befolyásolhatja, hogy mennyi halat kell fogyasztania, ezért tartsa ezt szem előtt, amikor kiszámítja a saját ideális adag méretét.

A halak jellemző adagolási nagysága a hal típusától és előkészítésétől függően 3-6 oz között mozoghat. Az American Heart Association szerint 3,5 oz. Főtt hal, vagy körülbelül 3/4 csésze, hogy egy adag. A kanna körülbelül 5 oz-ot tartalmaz. És felsorolja a 2 oz. Vagy 1/4 csészét, a tápértékjelölés megfelelő egyszeri adagolási méretében. Az American Dietetic Association élelmiszercsere listája kiszámításához 1 oz. Halak adagja. Számos étterem és házi szakács szolgál egynél több adagot egy étkezés során. Az egyetlen adag becsléséhez anélkül, hogy mérlegelni vagy mérni kellene, 3 oz hal általában nagyjából egy nő tenyérének mérete.

Egy oz. A halak körülbelül 35 kalóriát és 1 g zsírt tartalmaznak, melyet a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia szerint egy nagyon sovány fehérje kategóriába sorolnak. A 3 oz-os hal adagja 0,1-1,9 g egészséges egészséges omega-3 zsírokból állhat, az atlanti lazac, a kékúszójú tonhal és a szardínia pedig a listát felöleli.

Az American Heart Association ajánlja, hogy hetente két adag halat, 6 vagy 7 oz-ot eszeljen. A halakból, hogy kihasználják az omega-3 zsírok magas szintjét. A legtöbb embernek meg kell próbálnia a halak fogyasztását 12 oz alatt tartani. Hetente vagy körülbelül három-négy adagban, hogy elkerüljék a higany szennyeződését. A Cleveland Klinika szerint egyetlen cápa, kardhal, csemegekukorica és királyrózsa egy egészségtelen higanytartalommal rendelkezik. A terhes nőknek, a szoptató anyáknak és a kisgyermekeknek meg kell kerülniük a halak kis mennyiségének fogyasztását, és két havi adagjukat kis higany halakra, mint például a lazacra, a harcsahalra, a süllőre és a konzervdobozra korlátozzák.

Néhány embernek hetente több adag halat kell kapnia. A szívbetegségben szenvedő embereknek arra kell törekedniük, hogy minden nap halakból származó omega-3 zsírok EGA és DHA 1 grammját vagy annál többet kapjanak, és a magas trigliceridszintű embereknek akár napi 4 g-ra is szükségük lehet, a Cleveland Clinic szerint. Azok az egyének, akik a halak előnyeit szeretnék kihasználni, de kevesebbet fogyasztanak, mint a heti ajánlott adagok, fontolóra vehetik a halolaj kiegészítést.

Jellemző adagolási méret

Táplálkozási számítások

Szolgálási határok

szempontok