A hcg használata szigorú étrend nélkül

A humán korionos gonadotropin vagy a hCG hormon injekciók először súlycsökkentő segédeszközként kerültek felhasználásra az 1950-es években. Azonban a brit orvos, aki kidolgozta a hCG testsúlycsökkentési tervet, azt tervezte, hogy egy nagyon alacsony kalóriatartalmú diétával együtt használják. A táplálkozási szakemberek és az orvosi szakértők jelzik, hogy a hCG használata szigorú étrend nélkül nem biztosítja a kívánt eredményeket.

HCG Diet History

Több mint fél évszázaddal ezelőtt Albert T. Simeons brit orvos azt állította, hogy a hCG injekciót kapó diéták naponta csak 500 kalóriát tartalmazó étrendben élhetnek – mondja Dr. Stephen Barrett az Országos Egészségügyi Csalás Elleni Tanács részéről. A Simeonok azt is állították, hogy ez a hormon, amely a terhes nők vizeletéből származik, étvágycsökkentő hatású, és a csípő, a derék és a comb körül eltörli a makacs testzsírt. Nincs olyan klinikai bizonyíték, amely arra utalna, hogy a hCG elvégzi ezeket a dolgokat, mondja Barrett.

Hogyan működik

A HCG hormon injekciókat a súlycsökkentő klinikák kínálják, amelyek nyomon követik a dieter fejlődését is. A 2010. májusi híradás a Salt Lake City Channel 4-es csatornájáról ismert egy ilyen súlycsökkentő programot, amelyet egy klinikai terület nyújt. Négy nappal a hCG injekciók beadása előtt a betegek mindent elfogyasztanak a különböző ételekből, beleértve a húsokat, a gyümölcsöket, a zöldségeket és az egészséges zsírokat. Ezután kezdődik a hCG injekciók beadása, majd a napi bevitelük 500 kalóriára csökken. Az összes szerves ételeket a fennmaradó étrendben fogyasztják, ami 45 napig tart.

Kalóriabevitel

Ez a szigorú, félig éhező táplálkozás, amely a hCG injekciót vagy a hCG-kiegészítőket kapó diétás étrendben jelentkezik, állítja a Mayo Clinic táplálkozási Jennifer K. Nelson – nem maga a hormon hatása. A hCG étrend drasztikusan csökkenti kalóriáit 500 és 800 között naponta, amit Barrett “félig éhező diétának” nevez. Ez általában a javasolt kalóriák 1 / 4-1 / 2-e között van, Nelson rámutat, és annyi kalóriát fogyasztanak, hogy a gyors fogyás gyakorlatilag garantált.

Az eredmények befejezése

Ha követi a hCG-rendszert, és a szigorú étrendet, amely rendkívül alacsony a kalóriákban, a rövid távú fogyás a vég, de nem a végeredmény. Nelson azt jelzi, hogy valószínűleg visszanyeri a hCG-diétán elvesztett súlyát, miután befejezte. Az egészségesebb módja annak, hogy a fogyásban tartósan fogyasszon jobb étkezési szokásokat és fizikai aktivitást adjon életmódjába.

HCG óvintézkedések

A szigorú, alacsony kalóriatartalmú étrend, amely része a hCG fogyásnak, nehéz megszerzi a szükséges táplálkozást, mondja Nelson. Barrett hozzáteszi, hogy 500 kalóriás táplálék fogyasztása fehérveszteséget okoz a létfontosságú szervekben. Magának a hCG hormonnak negatív mellékhatásai vannak, beleértve a fejfájást, az ingerlékenységet, a fáradtságot és a mell kifejlődését a férfiaknál. Az étrendet mérlegelve az American Society of Bariatric Physicians, amely 2009-ben nyilatkozatot adott ki: “Az orvosok, akik akár a hCG-t, akár a Simeons által ajánlott étrendet használják, más orvosoktól, a biztosítóktól vagy a kormányzati testületektől kritikát kelthetnek. “