A kemény almás almára vonatkozó táplálkozási információk

A kemény almaid egyre népszerűbb az Egyesült Államokban, a “The Seattle Times” jelentése szerint az értékesítés 50% -kal nő 2011-től 2012-ig. Élesztő és frissen préselt almalevek erjesztett keverékéből készült, a kemény almaid alkoholtartalma hasonló A söré – 4,5 százalékról 6 százalékra, de a “St. Louis Post-Dispatch” író szerint, Gail Appleson szerint inkább hasonlít a pezsgő, könnyű, éles, Pezsgő és néha édes. Egy 12 uncia kemény alma almabor 140-200 kalóriát tartalmazhat. Fogyasszon mérsékelten, hogy elkerülje a súlygyarapodást.

Magas a cukor

A kemény alma almabor kalóriáinak többségét szénhidrátok, különösen egyszerű cukrok szolgáltatják. Egy kemény alma almabor kereskedelmi márkája 29 gramm szénhidrátot tartalmaz egy 12 uncia-palackban, ami azt jelenti, hogy a szénhidrátok az ital kalóriabevitelének közel 60 százalékát kínálják. Ebből az összegből 23 gramm – körülbelül 92 kalória – az alma lé természetes cukoraiból származik. Bár a szervezetnek egyszerű cukrokra van szüksége, mint a glükóz metabolizálása az energia számára, a legegyszerűbb összetett szénhidrátokat választani olyan folyadékok, mint a keményebb almabor, amelyek kevesebb rostot és kevesebb tápanyagot tartalmaznak.

Az antioxidánsokban gazdag

2008-ban a Brewing Research International által végzett tanulmány megállapította, hogy egy 250 milliliter kemény alma almabor – ami kb. 8 uncia vagy 1/2 pint kemény almabor felel meg – annyi aktív antioxidáns vegyületet tartalmazhat, mint egy pohár vörös Bor, és talán több, mint egy fehérbor, fekete vagy zöld tea vagy friss zöldségek, mint a paradicsom. Az antioxidánsok a kemény alma almába segíthetnek csökkenteni a krónikus egészségügyi problémák, például a szívbetegség és a rák kockázatát.

Alacsony a nátrium és más ásványi anyagok

A kemény alma almabor 12 uncia adagja csak 10 milligramm nátriumot tartalmazhat, vagy kevesebb, mint 1 százalékát a napi 2300 milligrammos napi nátrium határértéke, amelyet az átlagos egészséges amerikai fogyasztásra javasoltak. Még akkor is, ha nátrium-korlátozott étrendben vagy napi 1500 milligrammnál többet fogyasztanak, egy tipikus 12 uncia kemény alma almot csak az ajánlott napi nátrium bevitel 0,6% -át adják. A kemény almabor egyes márkái akár 40 milligramm kalciumot is tartalmazhatnak – a felnőtt javasolt napi adagjának körülbelül 4 százaléka – egy 16,9 uncia adagban.

A C-vitamin kisebb forrása

A kemény alma-almabor nem a legjobb vitaminforrások forrása. Egyes márkák azonban nagyobb mennyiségben tartalmazzák a C-vitamint. Az egyik, amely 16,9 uncia kemény alma almabor nyújt mintegy 6 százalékát a javasolt napi adag a tápanyag egy egészséges felnőtt után 2000 kalóriás étrend, vagy körülbelül 4,5 milligramm adagonként. Ne hagyatkozzunk az alacsony tápanyagtartalmú italokra, például a kemény alma-almára, hogy kielégítsük a szükséges napi bevitelt az alapvető vitaminokhoz.