A legjobb ételek enni és inni, emésztési zavar esetén

Az emésztési zavar vagy diszpepszia akkor fordul elő, amikor nehézségekbe ütközik az élelmiszer emésztésében, és számos tünet jelentkezhet, beleértve a gyomorfájakat, a teltség kényelmetlen érzéseit vagy a felső hasban lévő égő fájdalmat. Az életmód megváltoztatásával, beleértve a táplálkozási szokások megváltoztatását, megelőzheti, kezelheti és megkönnyítheti az emésztési zavarokat. A National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC) azt ajánlja, hogy elkerülje az olyan irritáló anyagokat, mint a koffein és az alkoholfogyasztás, valamint a kis, alacsony zsírtartalmú étkezést a nap folyamán.

Vizet inni

Drink eight, 8-oz. Naponta egy csésze vizet, hogy megakadályozza az emésztési zavarokat. Az ivóvíz segíthet a savak semlegesítésében és a gyomorba öntözéshez, ahol a sav tartozik, a nyelőcső helyett, ahol a savak savas refluxot okozhatnak, a RefluxMD.com szerint. A víz segít az élelmiszer-hulladékoknak az emésztőrendszeren keresztüli mozgatásában, a székrekedés megelőzésében és a kellemetlen gyomorpanaszok csökkentésében. Célja, hogy igyon egy pohár vizet étkezés előtt és után, és cserélje ki a gyomor bélését, a vizet.

Csekély zsírt választ

Válasszon alacsony zsírtartalmú ételeket az édeskés ételekkel szemben, amelyek nehezen emészthetők, és amelyek gyomorsérülést, gyomorégést és emésztési zavarokat okozhatnak. Keressen húsdarabokat és fehérjéket, például csirkét, pulykát és halat, és gőzölgő, grillező vagy pörkölő módszerekkel főzzön, az olajban sütés helyett. Válasszon alacsony zsírtartalmú tejet a teljes zsírtartalmú változatok helyett, mivel a teljes zsírtartalmú tej lassíthatja az emésztést és irritálja a gyomrot.

Használja a gyömbért és a fokhagymát

A “World Journal of Gastroenterology” című, 2011-es tanulmány megállapította, hogy a gyömbér stimulálja a gyomorürítést a funkcionális dyspepsia kialakulásában részt vevők körében, ami segíthet csökkenteni a felső gasztrointesztinális tüneteket. A fokhagyma ajánlott a gáz tüneteinek és a szélütés kezelésére. A növényi izzó elpusztítja a káros baktériumokat, és semlegesíti a nemkívánatos toxinokat a gáz kiküszöbölése és az emésztés javítása érdekében.

Egyél probiotikus-gazdag joghurtot

Számos joghurt a probiotikum forrása, amely tumorbarát baktériumok, amelyek segítik a jó emésztési egészséget. Keresd meg a sima, nem cukor-hozzáadott fajtákat, mert sok üzletben értékesített kereskedelmi joghurtok magas cukortartalmúak, ami tovább bosszantja a bakteriális egyensúlyt a bélben. Snack egy egyszerű sajtos joghurt ételek között, vagy vacsora utáni vacsora után, hogy megnyugtassa a hasát.