A legjobb hideg időjárás futó harisnya 30 fok alatti

Hideg időben számos futó megteszi a beltéri futópad képzést. A télen belüli kiképzés segít elkerülni az áruló, jeges útviszonyokat, a hideg időjárást és a hófutással járó csúszást. Ha nem szereted a futópados edzést, akkor a szabadtéri téli futás szórakoztató, izgalmasabb és olcsóbb, mint a tornaterem tagsága vagy a futópad vásárlása. A hőfogyasztás hőmérsékletén fontos, hogy megfelelő futómadarakat viseljenek a futáshoz.

Hossz

Ha futni akarsz az időjárás alatt, akkor teljes hosszúságú futó harisnya lesz, amely eléri a zokniját. Az ilyen hőmérsékleten maradt bőrtől hirtelen fájdalmas lesz, amikor érintkezésbe kerül a hideg levegővel. Ha az időjárás nedves vagy havas, akkor elkerülheti, hogy a harisnyanadrágjait nedvesítse, vagy a zoknit befedje, vagy ha a lábát a lábának boltozatai alatt, a zokni belsejében vagy kívül, egy kengyel lábával választja ki.

Anyag

Különböző anyagokból készült harisnyák eltérő módon reagálnak a hideg időjárásra. Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy olyan szintetikus vagy természetes harisnyát viseljen, melynek célja a test izzadása. A pamut anyag hajlamos arra, hogy nedvesen maradjon a verejték nedvességében, hideg időjárás esetén ez fagyásveszélyt jelenthet. A gyapjúból vagy gyapjúrétegből szigetelt harisnyanadrág segít melegedni. A MedicalNewsToday.com a bõrhöz legközelebb esõ, nedvszívó anyagot és a legkülsõ réteget tartalmazó szélvédõ- és vízálló anyagrétegeket ajánlja.

rétegek

Az American Council on Exercise arról számol be, hogy a ruházat rétegzése a téli gyakorlatok során segít megőrizni a testmelegséget és fenntartani a kényelmes hőmérsékletet. Amikor először téli futásra indulsz, viseljen több réteget, hogy melegen tartson. Miután felmelegedett, és izzadni kezdett, előfordulhat, hogy eltávolít néhány ilyen réteget. Azonban fontos, hogy réteges ruházat álljon rendelkezésre ahhoz, hogy visszaállítsa, ahogy lehűl a futásból. A nadrágot illetően két pár harisnyát kell viselned egymás tetejére részben vagy egészben.

szempontok

Az ACE szerint a sovány sportolóknak általában hideg időjárási körülmények között több ruhát kell viselniük, mint a testtömegüket. Ha viszonylag vékony, vagy ha hajlamos a hideg érzésére, fontolja meg az extra rétegek vagy a vastagabb futó harisnya viselését. Ezenkívül a legmegfelelőbb, ha hideg napokon elindul a futás a szélbe, miközben felmeleged és izzadt, fennáll a hipotermia kockázata, ha hazaért a szélbe, és a verejtéked lehűl, vagy megfagy.