A legjobb kiegészítők egy törött boka és szakadt szalagok

A sérülések, akár a lágy szövetek, akár a boka csontjai, bizonyos tápanyagokat gyors gyógyulásra és teljesen gyógyulásra szorulnak. A boka sérülése kezdetétől kezdve a szervezet először a gyulladásos fázist tapasztalja meg, duzzanat és hő hatására, a proliferatív fázis, ahol a heg fejlődik, és végül a remodeling fázis, ahol a szövet visszanyeri erejét. Minden egyes fázisban a specifikus tápanyagok fokozzák a gyógyulási folyamatot, és gyorsítják a visszatérést a játékhoz.

A gyulladás kezelése az élelmiszer kivonatokkal

A gyulladás kritikus fontosságú a gyógyulási folyamat szempontjából, mivel a sérülések helyének eltávolítására szolgál, és növeli a sérült boka véráramlását. A túlzott gyulladás azonban késleltetheti a gyógyulást. A gyulladás támogatására és kezelésére szánt kiegészítők segíthetnek meggyorsítani a gyógyulást, mondja John Berardi táplálkozási biokémikus. A kurkuma kivonat, a fokhagyma kivonat és a bromelain mind növényi alapú kiegészítők, amelyek a gyulladás jelentős csökkenéséhez vezethetnek. Mind az egész lábat, mind a bőséges kiegészítést bele kell foglalni a sérülés kezdeti szakaszaiba.

A zsírok gyulladásának kezelése

Az omega-6 és az omega-3 zsírsavak egyensúlya a nyugati táplálékban az omega-6 vége felé nyúlik vissza, ami megkönnyíti a sérülés utáni gyulladást, mondja Dr. Barry Sears, táplálkozási kutató és szerző. A zsírsavprofil kiegyenlítése napi 3-9 gramm halolaj kapszulával történő kiegészítéssel segítheti a bõrkárosodás utáni gyulladást. Hasonlóképpen növelheti az olívaolaj fogyasztását, és csökkentheti a feldolgozott ételek, valamint a repceolaj és a szójaolaj fogyasztását.

Vitaminok gyulladásának kezelése

A bokacsont és az ínszalag sérülései után egyre több vitamin igény van a gyulladás szabályozására és a sérült szövetek gyógyulásának gyorsítására. Az A-vitamin-kiegészítés naponta 10 000 NE naponta az első két héten a sérülés után, és a C-vitamin napi 1-2 gramm kiegészítője segíthet a gyógyulás folyamatában, mondja Berardi. Általánosságban elmondható, hogy az első két hét után az A-vitamin beszüntethető, feltéve, hogy a táplálékfelvétel megfelelő.

Támogatja a gyógyítást az ásványi anyagokkal

A réz és a cink ásványi anyagai létfontosságú szerepet játszanak a sérült lágyrészek gyógyulási sebességének javításában. A napi 2-4 mg-os rézpótlás elősegítheti az elasztin nevű lágyszövet-összetevő termelését, ami erősíti a kötőszövetet. A cink, amely a test enzimjeinek és reakcióinak százaiban kulcsfontosságú szerepet játszik a napi 15-30 mg-os adagban, fokozott gyógyulási arányokkal és erősebb lágyszövet-kapcsolatokkal jár együtt.

Támogatja a gyógyulást az aminosavakkal

Az adott keverékben található aminosav-kiegészítők javíthatják a gyógyulási arányokat a törött csontok és a szakadt szalagok után, javítva a kollagén lerakódását, amely kulcsfontosságú strukturális fehérje mind a csontokban, mind a szalagokban. A Berardi két napi dózist javasol a 7g L-glutamin, 7g L-arginin és 1,5g β-hidroxi-β-metil-vajsav, amelyet egyszerűen HMB-ként ismerünk, vízben keveredve, mivel képes kollagénszintézist felgyorsítani, A sérülés utáni gyógyulási arányok. Berardi javasolja ennek a keveréknek a napi kétszeri adagolását, akár három héttel a sérülést követően, hogy gyógyító lökést adjon magának.