A soursop vagy a guyabano táplálkozási értéke

A Guyabano és a soursop csak két azonos nevű gyümölcs neve. Talán azért, mert az Annona muricata fa gyümölcse az egész világon meleg világokban virágzik – és számtalan országba exportálódik – a soursop több mint két tucat közös nevet hozott. Közülük a holland eredetű soursop (a savanyú zsákhoz), valamint olyan nevek, mint a guyabano a Pilippino-ban, a spanyol spanyol guanabana, az angol nyelvű mézeskalács, a hindustani és a thaiföldi thurian-khaek.

Leírás és felhasználások

A gyümölcs, amely 30 láb magas trópusi fákon nő, némileg hasonlít a foltos, lekerekített kóser savanyúságokra. A tüskés zöld gyümölcsön belül a pudingszerű húsnak ananász illata van, de kissé fanyar ízű. A Hawaii Egyetem szerint a soursop kereskedelmi felhasználásai közé tartoznak a konzervlé és a gyümölcs, míg az otthoni receptek a gyümölcssalátaktól a fagylalt, a sütemény, a cukorka és a puding feldolgozásáig terjednek.

Kalóriák, zsír és szénhidrátok

A táplálkozási adatok adatbázisának Healthaliciousness szerint a soursop 100 gramm adagja 66 kalóriát tartalmaz és kevesebb mint 1 gramm zsírt tartalmaz. A természetes cukrok koncentrációja a guyabano-nak valamivel magasabb szénhidrátszámot ad, amit az embereknek a szénhidrát figyel. A Soursop adagonként csaknem 17 gramm szénhidrátot tartalmaz, szemben az alacsony szénhidráttartalmú diétákra javasolt 15 gramm értékkel. Összehasonlításképpen, a narancs 46 kalóriát és 11,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Fehérje és rost

A guyabano, vagy a soursop, a gyümölcs biztosítja az 1 gramm fehérjét és 3,3 gramm étkezési rostot egy adagban. A gyümölcs rosttartalma kedvezően hasonlít más trópusi gyümölcsökhöz, mint a narancs és a chimimoya. A Soursop a szálak napi értékének (DV) 13% -át adja, szemben a másik két gyümölcs 9-10 százalékával.

Vitaminok

20,6 milligramm C-vitamint tartalmaz, a guyabano egy adagja a C vitaminnak több mint egyharmadát biztosítja a C-vitamin számára. Bár ez még mindig a fele a C-vitamin jól ismert források, mint a narancs, a kiwi és a mangó, soursop biztosít Legalább kétszer annyi C-vitamin, mint a banán, a körte, az őszibarack, a kajszibarack, a rebarbara, a nektarin, a szilva, az alma, a szőlő, a cseresznye és az ananász. A Soursop szintén jó forrás a B-vitaminok, köztük a folsav, a niacin és a tiamin.

A soursop adagja hozzájárul a DV kálium 8% -ához és a magnézium DV 5% -ához. Ez egyben jó vas-, foszfor- és rézforrás is. A guyabano vagy a soursop átlagosan magasabb az ásványi anyagoknál, mint a narancs és a chimimoyas.

Ásványok