A vércukorszint csökkentésére

A magas vércukorszint, amelyet hiperglikémiának is neveznek, akkor fordul elő, amikor a vérplazmában túlzott mennyiségű glükóz fordul elő. A hiperglikémia tünetei közé tartoznak a túlzott szomjúság, homályos látás, fáradtság, gyakori vizelés és fertőzések kialakulása, mint a torkolat és a cystitis. Bizonyos kiegészítők vércukorszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és természetesen segíthetnek a vércukorszintjének szabályozásában, azonban mindig vegye fel a kapcsolatot egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen új kiegészítést kapna.

A króm szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában, és a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint az amerikai népességnek körülbelül 90 százaléka van ebben az alapvető ásványban. Az alacsony krómszint magas vércukorszinthez vezethet, és növelheti a cukorbetegség kockázatát. A klinikai kutatások azt bizonyítják, hogy a króm felvétele nemcsak a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét csökkenti, hanem csökkenti az inzulin mennyiségét is, amelyet a cukorbetegek igényelnek. Meg kell jegyezni, hogy nem minden tanulmány kimutatta, hogy a króm hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, és további kutatásra van szükség ahhoz, hogy megerősítse annak hatékonyságát, mint a vércukorszint csökkentésére.

A zöld tea hagyományos és természetes módszer a vércukorszint szabályozására és csökkentésére. Összehasonlító vizsgálatot folytattak a 2-es típusú diabeteses betegeknél, akik közül 39 naponta háromszor 500 milligramm zöld tea kivonatot kaptak 16 hétig. További 38 beteg kapott placebót. A 2014. márciusi “PLOS ONE” folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy a zöld tea kivonat tabletták nemcsak javították az inzulinrezisztenciát a csoportban a zöld tea miatt, hanem csökkentette a trigliceridszintet és emelte a magas Sűrűségű lipoprotein, az egészséges koleszterin. A tanulmány szerint a zöld tea ígéri, hogy vércukorcsökkentő táplálékkiegészítő, és további vizsgálatokra van szükség.

A fahéj egy jól ismert vércukorszabályozó. Előzetes kutatások szerint a fahéj segíthet a vércukorszabályozó hormon inzulin receptorainak stimulálásában, ami viszont segít a szervezetnek a megfelelő felhasználás és a cukor lebontásában. A “Cukorbetegség, elhízás és metabolizmus” című folyóiratban megjelent tanulmány 2009 novemberében megállapította, hogy egyes vizsgálatok a fahéjhoz kapcsolódnak a cukorbetegek és a nem cukorbetegek éhomi vércukorszintjének csökkentésében.

A Psyllium egy oldható rost, amely gyakran megtalálható a hashártyákban. Az utasítások szerint a psyllium általában jól tolerálható és biztonságos, és hozzáadva az étrendhez segíthet a vércukorszint szabályozásában. Pontosabban, az étkezéshez való hozzáadása hozzájárulhat az étkezés utáni vércukorszint csökkentéséhez és az inzulin koncentráció növeléséhez. Alacsony dózisú psylliummal kezdődik, és megfelelő mennyiségű vízzel keverjük össze. A Psylliumot nem szabad vas-kiegészítőkkel bevenni, mert csökkentheti a vas felszívódását. Az olyan kiegészítők, mint a psyllium, szintén kölcsönhatásba léphetnek a vényköteles gyógyszerekkel, ezért ha jelenleg bármilyen gyógyszer, beleértve a vércukorszintjét is, akkor beszéljen orvosával a psyllium bevétele előtt.

Chromium Research

Zöld tea

Fahéjas tanulmányok

Psyllium Fiber