A zsálya tea használatát

Az egész világon betakarított, a zsálya vagy a Salvia officinalis egy olyan növény, amelyet leginkább népszerű gasztronómiai fűszernek ismerünk. Eltekintve attól, hogy az ételét adta, a zsálya gyógyászati ​​célokra is használható. A saláta gyulladáscsökkentő, stimuláló, karminatív vagy gázellenes hatású és vizelethajtó tulajdonságokkal rendelkezik. A Sage megkönnyíti a közönséges hideget, emésztőrendszerként működik, és enyhíti a menstruációs tüneteket. A zsálya kivonatban, tinktúrában, teában vagy infúzióban található, valamint a poultice formákban.

A Sage természetes hideg gyógymód. Ennek köszönhetően a gyógynövény fanyar, diaphoretikus és expectoráns tulajdonságai segítenek a megfázás, az izzadás, a hörghurut, a sinusitisz és a hólyag enyhítésében, ami a nyálkahártyák gyulladása. A Sage csökkentheti a nyálkahártyát, segíti a váladék eltávolítását és természetesen fokozza a verejtékezést, ami lehetővé teszi a hidegszerű tünetek okozta toxinok gyorsabb eltávolítását. A hidegfogyasztás során a zsálya legalkalmasabb formája vagy egy tea, amelyet naponta 2-4 alkalommal lehet elfogyasztani, vagy infúziót használva a párologtatóban.

A Sage, mind belsőleg, mind külsőleg, hatékony emésztési segédeszköz lehet. Ha étvágyat eszel vagy táplálékkiegészítőt fogyaszt, akkor segíthet az emésztőrendszer simaizomzatának relaxálásában, megnyugtatni a gyomrot, javítani a gyenge emésztést és növelni az étvágyat. Külsőleg a zsálya alkalmazható tömörítésként, hogy megnyugtassa a gyomor görcsöket, csökkentse a gázt és enyhítse a bélrendi kellemetlenségeket. A bábu enyhíti a vastagbélgyulladást, emésztési zavarokat, émelygést, stimulálja az emésztő enzimeket és növeli az epe áramlását.

A bőkezű, különösen fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező tea a torok, a mandulák, a nyálkahártyák és a száj gyulladásának kezelésére hatékony. Úgy tűnik, hogy bevonja az irritált területet, és enyhíti a vele járó kellemetlenségeket. Az ivás vagy gargling zsálya tea pár óránként segít fájdalmas torok, tonsillitis, száj és nyelv fekélyek és gyulladt, vörös gumi. A zsálya tea csomagolásként is segít csökkenteni a herpesz sebekhez, sebekhez, vágásokhoz, kapcsokhoz és égésekhez kapcsolódó gyulladásokat.

A zsálya olyan ösztrogén tulajdonságokkal bír, amelyek segíthetnek a női reproduktív problémák kezelésében, például a menstruációs görcsökben, a meddőségben és az amenorrhoeában. A Sage is csökkentheti a menopauzás tüneteket, beleértve a forró blöfföt és az éjszakai izzadást. A szalag legjobb formája ezeknek a nõi kérdéseknek a használata hideg tea vagy tömörítés. A Sage serkenti a méht, így ha terhes vagy szoptat, nem ajánlott orvos ajánlása nélkül használni a zsálya.

Hideg orvoslás

Emésztőrendszer

Gyulladáscsökkentő

Hormonal Balancer