Az optimális egészség meghatározása

A jó egészség egy olyan kincs, amelyet minden egyes embernek egy életen át kell értékelnie és fejlesztenie. Amint azt az Egészségügyi Világszervezet Alkotmányának Preambulumában kifejtettük, az egészséget “a teljes fizikai, mentális és társadalmi jólét állapota és nem pusztán betegség vagy gyengeség hiánya” határozzák meg.

Meghatározás

A Michael O’Donnell, az egészségügyi ágazat tanácsadója és előadója, az “American Journal of Health Promotion” című cikkében elmagyarázza, hogy az optimális egészség az öt egészségterület egyensúlya. Ezek a területek érzelmi, fizikai, szellemi, szellemi és társadalmi egészség. Az optimális egészség koncepciója a mentális egészségre és az egészséges kapcsolatokra, valamint a táplálkozásra és a testmozgásra összpontosít.

Jellemzők

A fizikai egészség magában foglalja a fitness, a táplálkozás és a kémiai bántalmazás ellenőrzését vagy absztinenciáját. Az érzelmi egészség az Ön lelkiállapotára és érzéseire utal, függetlenül attól, hogy a stresszes helyzetekkel, a frusztrációval, a csalódással vagy az izgalomval szembesül. A szociális egészség magában foglalja a baráti kapcsolatokkal, családtagokkal, társaikkal és munkatársaikkal való stabil kapcsolatokat, és magabiztosság és bizalom érzését. A szellemi egészségeket a karrier-, oktatási és pénzügyi célok megteremtése és elérése jellemzi. A lelki egészség tükrözi hitét vagy hitét valami nagyobbat, vagy megértését és teljesítését a cél az életben.

Egészségügyi szintek

A Dr. Harold Elrick “Az Országos Orvosi Egyesület folyóiratában” azt sugallja, hogy a társadalom egészsége és alkalmassága három szinten létezik. Az első szint abnormálisnak minősül, és a rossz életminőség, a gyenge fizikai teljesítmény, a fogyatékosság és a halál jellemzi. A második szint a középszerű életminőséget, a középszerű fizikai teljesítményt, az erőteljes életvesztést és a betegség magas kockázatát tükrözi. A harmadik szintet Euexia-nak nevezik, és magas életminőséget, magas fizikai teljesítményt, életerő fenntartását és a betegség alacsony kockázatát jelenti.

Előnyök

Az optimális egészség ideális, mert tükrözi az életének általános elégedettségét. A Craighospital.org elmagyarázza, hogy az optimális egészségre vágyó személy számos előnyt élvezhet, beleértve az élettapasztalatokhoz és kihívásokhoz való alkalmazkodást, az életstílusok kezelését, a stressz stratégiáinak kidolgozását, valamint a másokkal szemben tanúsító és rugalmas kapcsolódást.

Megoldás

Az “American Journal of Health Promotion” című tanulmányában O’Donnell elmagyarázza, hogy az életmódbeli változások az oktatáson, a viselkedésváltozáson és a jó egészségügyi gyakorlatot támogató környezet kialakításán keresztül valósíthatók meg. Ilyen erőfeszítések közé tartoznak a munka és az iskola számára fenntartott idő a testmozgásra, az egészségügyi létesítményekhez való hozzáférés, a könyvek olvasása és az agyműködést serkentő tevékenységekben való részvétel. Más megoldások közé tartozhat a tápláló ételek kávéházakban és munkahelyeken való rendelkezésre állása, a meditáció és a spirituális gondolkodás számára biztosított idő, valamint a pártok és tevékenységek megtartása, ahol a társaik és munkatársaik összegyűlhetnek és erősödő barátságokat és kapcsolatokat építhetnek ki.

Egészségfejlesztő programok léteznek arra, hogy oktassák az embereket egy közösségben, iskolában vagy vállalati környezetben az egyének egészségének javítására. Ezek a programok gyakran erőforrásokat kínálnak a rossz egészségi állapot elsődleges és másodlagos megelőzésében olyan erőforrások és egészségügyi vizsgálatok révén, mint például a vérnyomás és a bőrhajtási vizsgálatok, amelyek egyébként nem hozzáférhetők. Olyan ösztönző programokat is kínálnak, amelyek motiválják az emberek csoportjait a kollektív célok elérésében, pénzbeli és fizikai nyereményeket kínálnak a teljesítményért, és csoportversenyeket szerveznek az étkezési, gyakorlati és gondolkodási szokások javítása érdekében.

programok