E-vitamin és magas vérnyomás

A magas vérnyomás súlyos állapot, amely növelheti az ateroszklerózis kialakulásának esélyeit, vagy az artériák keményedését, szívrohamokat, agyvérzést vagy vesebetegséget. A Nemzeti Szív, a Tüdő- és Vérintézet szerint körülbelül egy-három amerikai embernek magas vérnyomása van. Az életmódbeli változások, például a stressz csökkentése és a fizikai aktivitás növelése segíthetnek a vérnyomás csökkentésében. Az étrendi változások, például az E-vitamin-kiegészítők szedése, szintén csökkenthetik a vérnyomást.

Magas vérnyomás

A vérnyomása akkor tekinthető magasnak, ha a szisztolés nyomás, az artériákra gyakorolt ​​nyomás, amikor a szíve szivattyúzza a vért, meghaladja a 140 milliméter higanyt, és a diasztolés vérnyomása, a szívverések során az artériákra gyakorolt ​​hatás meghaladja a 90 millimétert A higany. Ideális esetben a vérnyomása 80-nál kevesebb lesz, mint 80. A magas vérnyomás számos tünete csendes, de bizonyos tünetek közé tartozik a fejfájás, szédülés, súlyos szorongás, légszomj vagy orrvérzés. Ellenőrizte a vérnyomást, ha rendszeresen tapasztalja ezeket a feltételeket.

E-vitamin

Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely természetesen számos élelmiszerben, zsírban és olajban jelen van. Antioxidánsként működik, amely segít megvédeni a szervezetet a szabadgyökök által okozott káros molekuláktól. Ez is elengedhetetlen a K-vitamin megfelelő használatához és a vörösvérsejtek előállításához. Mivel a szervezet képes E-vitamin tárolására, a súlyos hiányosságok ritkák. A felnőtteknek naponta legalább 22,4 E-vitamin nemzetközi egységet kell kapniuk. A 2002. októberi “A Journal of Vitamin and Nutrition Research” című cikk szerint az E-vitamin nagyobb dózisainak kiegészítése pozitív hatással lehet a vérnyomásra.

Magas vérnyomás kezelése

A 2002. októberi “Journal of Vitamin and Nutrition Research” című cikk megjegyzi, hogy a 200 nemzetközi E-vitamin-egység kiegészítésével csökkentheti a vérnyomást és a lassú pulzusszámot. A vizsgálat 27 héten át egészítette ki az E-vitamin enyhe magas vérnyomással rendelkező betegeket. Csökkenést észleltek a szisztolés és a diasztolés vérnyomás és a pulzusszám. Az E-vitamin befolyásolhatja a nitrogén-monoxid-termelést, ami elősegíti az értágulást a simaizom relaxációján keresztül, csökkentve az artériákon a vénákra gyakorolt ​​nyomást. A kutatók azt javasolják, hogy hosszú távon alkalmazzák az E-vitamin-kiegészítőket a vérnyomás javítására a hypertoniás betegek körében.

Megelőzési stratégia

2001-ben a “Hypertension” folyóiratban megjelent kutatás szerint az E-vitamin antioxidáns tulajdonságai csökkentik a vérnyomást. Az antioxidánsok elősegíthetik az értágulást, csökkentve az artériákra gyakorolt ​​nyomást. A kutatók úgy vélik, hogy mivel az E-vitamin antioxidáns, kiegészítésként alkalmazva csökkentheti az oxidatív stresszt, javíthatja az érrendszeri funkciókat és segíthet megakadályozni a magas vérnyomást. Ezt a kutatást patkányokon végezték, azonban további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy meghatározzuk az E-vitamin hatékonyságát az ember alacsonyabb vérnyomására.

Óvintézkedések az E-vitaminnal

Ha Ön jelenleg a magas vérnyomás kezelésére béta-blokkolóként szedett gyógyszereket, akkor érdemes elkerülni a nagy dózisú E-vitamint. A Maryland Egyetem Orvosi Központja megjegyzi, hogy az E-vitamin befolyásolhatja ezeknek a gyógyszereknek a felszívódását, ezáltal negatívan befolyásolja a pozitív Befolyásolja a vérnyomást. A béta-blokkolók bizonyos idegrendszeri stimulánsok, például az adrenalin hatását megakadályozzák a szívben. Ez segít a stressz csökkentésében, lassítja a szívverést és csökkenti az ereket. Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, és nézze meg, hogy az E-vitamin biztonságban van-e.