Fehér boka a boka bőrén

Ha fehér kicsi dudorod van a boka bőrén, akkor vannak olyan körülmények is, amelyek felelősek lehetnek. Maguk is elmenhetnek, vagy egy mögöttes egészségügyi állapot részét képezik. A megfelelő diagnózis érdekében forduljon orvosához, hogy teljes orvosi előzményeket és elemzéseket végezhessen.

Tünetek

A tünetek változhatnak attól függően, hogy mi okozza a kis fehér dudorokat. Mindig jelen lehetnek, vagy csak akkor jelennek meg, ha be vannak kapcsolva. A triggerek lehetnek a terület dörzsölése vagy karcolása vagy az anyag allergiás reakciói. A dudorok viszketõek vagy fájdalmasak lehetnek, puha vagy kemény lehet. A környező bőr akár durva és vörös is lehet.

Okoz

A kis fehér dudorokat okozhatja az akne, a bőr állapota, amely érinti majdnem 50 millió amerikai, szerint az amerikai bőrgyógyászati ​​Akadémia. Az akne leggyakrabban érinti az arcot és a felsőtestet, de lehetséges, hogy bárhol a testen. Az akne akkor jelentkezik, ha a pórusai eldugulnak. Egy általános oka a kis fehér dudoroknak a folliculitis vagy a borostyán viszketése. Gyakran érintheti a borotválkozó embereket, de bárhol megjelenhet, ha szőrtüszők vannak. Ha a szőrtüszők gyulladnak, sőt akár baktériumok vagy gombák is fertőznek, akkor a terület kis fehér dudorokat jelenít meg, a keratosis pilaris egy másik bőrállapot, amelyet gyakran “goosebumps” -nak neveznek. A keratin egy kemény fehérje, amely védi a bőrt, de a keratin felhalmozódása megakadályozhatja a pórusnyitást. Ha ez bekövetkezik, akkor kemény csatlakozás keletkezik, és az eredmény durva, bolyhos bőr, fehér vagy akár piros kis dudorokkal.

Orvosi kezelések

Szükség lehet orvosi kezelésre, hogy tisztítsa ki a fehér bőrt a boka bőrén, attól függően, hogy milyen állapotban van. A gyógyszeres kenőcsöket vagy lotionokat gyakran használják a bőrkiütések kezelésére, sőt a helyi exfoliánsok is segítenek a bőr kiegyensúlyozásában. A súlyosabb follikulitis esetekben szájon át alkalmazott antibiotikumot kell alkalmazni a fertőzés tisztázására, valamint gyógyszeres kenőcsökkel .

Természetes kezelések

Néhány önellátó kezelést végezhet otthon, a MayoClinic.com ajánlásait követve. Próbáld meg ne irritáld a bőrt, mivel ez a leggyakrabban kiváltja a dudorokat, és észrevehetővé teszi őket. Alaposan mossa meg a bőrt és használjon olajmentes hidratáló krémet. Tartsa a bőre egészséges, tiszta és hidratált. A folliculitis szenvedők számára az elektromos borotva csökkentheti a szőrtüszők gyulladását. Próbálja meg nedves ruhával törölni azt a területet, amelyet borotválkozni szeretne, hogy könnyebben felemelje a szőrszálakat.

figyelmeztetések

A kis fehér dudorok gyakran nem súlyos egészségügyi állapotot jelentenek, de ha fertőzöttek lesznek, komolyabbá válhatnak. A súlyos fertőzések hegesedést és a tüszők elpusztítását eredményezhetik, és akár belső fertőzésekké is válhatnak. Forduljon orvosához a megfelelő diagnózishoz és a kezelési lehetőségek megvitatásához.