Felsőtest edzői torna számára

A torna nagyon sok felsőtestet igényel. Bár a súlyemelés egy érvényes megoldás az erő építésére a felsőtestben, a gimnasztika jobb ötlete a testsúlygyakorlás használata. Ha saját testtömeget használ az edzéshez, akkor nemcsak erőt erősít, hanem javítja egyensúlyát. Kezdje a három 12 ismétléssel. Vegyen egy pihenőnapot az edzések között.

Feküdj lefelé a padlóra, tenyerével, amely a padlón éppen szélesebb, mint a vállak. Nyomja fel a lábad golyóit, teljesen kiegyenesíti a karjait. Húzza a hasizmokat szorosan a gerinc felé. Tartsa testét egészen a fejtől a sarkáig, amikor leereszti testét a padlóra, és karjait 90 fokos szögben hajlítja. Tolja vissza a testét, és igazítsa a karjait.

Használjon edzőpadot ehhez a testsúlygyakorláshoz. Üljön a pad elülső szélén a kezed közelébe a hátsó és a térd felé hajlítva 90 fokos szögben. A keze sarka a pad elülső szélén legyen, ujjaival a padlóra mutasson. Emelje fel hátulról a padot, és kissé távolítsa el tőle. A karjait 90 fokos szögben hajlítsa le, és hátulról leereszkedjen a pad magasságába. Nyomja vissza egyenesen.

Kihúzzon egy kézifegyvert egy falhoz, húzza a hasi izmokat a gerincére. Hajlítsa meg a karjait, leeresztve fejét a padlóra. Vigyázzon, nehogy meghajlódjon, hogy a karjaid kialudjanak. Nyomja vissza, amíg a karok teljesen egyenesek. Miután elég erőt és egyensúlyt épített fel, egy szettet a falról szabadon álló, önálló kéziszámítógépen végezzen el. Munka, hogy teljesítsd a push-okat a fal segítségével. Az első alkalommal, amikor egy kézipuskát nyomva tartasz, és addig addig, amíg ki nem ismered, ismerkedj meg egy barátoddal vagy egy edzővel.

Használja az egyenetlen rudakat vagy a párhuzamos rudakat ehhez a gyakorlathoz. Fogja meg a rúdot a kezével a váll szélességétől, és a kezed hátuljától távol. A karjaiddal teljesen egyenes. Hajlítsa meg a karjait, húzza fel magát, amíg az álla magasabb, mint a bár. Lassan engedje le a testet, amíg a karjaid nem egyenesek. Ne engedje, hogy a lábai érintkezzenek a padlóval. A karjaidnak fel kell emelni minden testtömegét. Ha szükséges, tartsa meg a lábát hajlítva, hogy tartsa a lábát a padlóról.

Fekvőtámaszok

Triceps Dips

Handstand Pushups

Fel a fejjel