Fogyás és személyiségváltozás

Ha valaha is figyeltél a valóságban a súlycsökkentő műsorokról, az egyik legelső dolog, amit a sikeres versenyzőkről tudsz, a személyiség drámai változása. Míg túlsúlyosak, sok embernek alacsony az önbecsülése és az értéktelenség érzése, amint azt az American Council of Exercise (ACE) szerint az “Életmód és súlykezelés”. Továbbá az ACE kijelenti, hogy “a túlsúlyos emberek üzeneteket kapnak, hogy engedékenyek, lusta vagy hülyék.” A súlycsökkenés segíthet megváltoztatni ezeket a negatív attitűdöket.

A súlycsökkenés hatásai

Amikor lépkedsz a skálán, és alacsonyabb számot látsz, azonnal megkönnyebbülsz. Maga jobban érzi magát, és a bizalmi szinted javul, legalábbis átmenetileg. Egy nagy súlycsökkentési cél elérése, mint a “The Biggest Loser” sikeres versenyzői, észrevehetően megváltoztatja személyiségét, és tükröződik a mosolyukban, testtartásában, attitűdjében és önbizalmában. A zsírrétegek alatt eltemetett elhatározás ragyog.

A személyiségváltozások előnyei

A súlycsökkenést kísérő személyiségváltozások előnyei messze hatóak. Az ACE kijelenti, hogy a testmozgás és a fogyás “növeli az önhatékonyságot, önrendelkezést és önbecsülést”. Nem a fogvatartott a saját testében úgy érzi, hogy rendelkezik a szabadsággal és az elérhető lehetőségekkel, hogy teljes életet élhessen. A mézeseknek való inspiráció a tortán lévő jegesedés. Az egészséges, “te-can-do-it” üzenetek átadása a barátoknak, családtagoknak és ismerősöknek motiválhatja szeretteit és közösségét, hogy egészségesebb életmódot éljenek meg.

szempontok

A súlycsökkenés fenntartása idővel olyan személyiségváltozásokat eredményez, amelyek tükrözik a valóságot. Ha már évek óta sikerült tartani a súlyát, az a tény, hogy elég hosszú volt ahhoz, hogy megtudja, ki vagy és maradjon itt. Belső bizalom és önbizalom sugárzik tőled, mert sétálsz a séta és igaz az egészséges ember belsejében.

tévhitek

Talán azt hiszed, hogy ha csak fogy, boldog leszel. Vagy egy vékony embert nézel, és feltételezi, hogy az életük tökéletes. Ne felejtsd el, hogy a vékony embereknek vannak problémák és önbecsülésük is. Nem csak elmenekülnek, amikor a súly elalszik. Még a divat és a fitness modellek is nagyon kritikusak lehetnek saját testükön.

Figyelem

Bár a testsúlycsökkenés pozitív személyiségváltozásokat eredményezhet, mindig problémák fognak kezelni. A személyiségváltozás egy része megköveteli a karakter és az elszántság erõsödésének megteremtését annak tudatában, hogy nem számít, milyen életet dob ​​el rád, hatalommal kell szembenéznie anélkül, hogy élelmiszerhez fordulna. Soha ne engedje le az őrződet, és mindig igaz maradjon az egészséges embernek, akinek szándékában áll.