Fordulóban és hatalmas súlyzókban

A hegek és kerek súlyzók fix súlyú súlyzók a kereskedelmi és otthoni tornatermekhez. Mindkét típusú súlyzó öntöttvasból áll és nagy súlyt kínál. Azonban a hatszögletű és kör alakú súlyzók különböző kialakítású és jellemzőkkel rendelkeznek, mindegyiknek előnyei és hátrányai vannak a súlyteremben.

Azonosítás

A kerek, amit pro, súlyzónak is neveznek, egy fogantyúból és egy szabványos súlytányérból áll. Az Allen csavar tartja a súlylapokat a fogantyúhoz, és egy zárósapka lefedi a csavart. A hatalmas súlyzónak két öntöttvas feje van, mindegyiknek hat oldala van. A fogantyú és az öntöttvas fej egy darabba van hegesztve. Mindkét típusú súlyzók öntöttvasból készülnek. A Hex súlyzók festett zománcozott felületűek és a pro stílusú súlyzók lapos kivitelben vannak.

Tervezés

Mivel a hatalmas súlyzók egy darabból vannak hegesztve, nagyon keveset ad a súlyzónak. Ha levágja a súlyzót, a hegesztés megrekedhet, ami a súlyzó megszakadásához vezethet. Ha egy hatalmas súlyzó megszakad, vagy laza lesz, ki kell dobnia az egész súlyzót. Nagyobb stresszt tud adni, mert egy kicsit. Ha megtörik egy kerek súlyzót, akkor nem feltétlenül kell dobnia. Elveszítheti a súlyzót, és csak kicserélheti a törött darabot.

Bevonat

A hatszögű súlyzó festett felülete nagyobb valószínűséggel forgat, mint egy kör alakú súlyzó. Ha véletlenül összecsomolod a súlyokat egy súlyzópadprés tetején, akkor lehet, hogy festékcsípök hullanak az arcodra. Gumikesztyűket helyezhetsz a súlyzóra, hogy megvédje a lemezeket, ha összeomlik a súlyok. Mind a kerek, mind a hatalmas súlyzók gumival bevont lemezek esetén kaphatók. A gumi megvédi a padlót, ha nincs szőnyeged vagy edzőszőnyeged.

Jellemzők

Mivel a hatalmas súlyzófejeknek hat oldala van, nem gördülnek. A kör alakú súlyzók elgurulnak, ha egyenetlen padlóra helyezik őket. A hex súlyzók 3 fontból állnak. 100 fontig. 3 lb-kal emelkednek. Növekszik akár 15 lbs., Akkor nő 5 lb. lépésekben. A kerek súlyzók legalacsonyabb súlya 5 lbs. 5 lb-kal nőnek. Növekszik akár 150 lbs. vagy több.