Futás az edzőteremhez képest

Az edzőteremben – a testépítő gépekkel, a súlymérő berendezéssel és a csoportos fitness osztályokkal – ütközésnek tűnhet, ha hasonlít a nyílt úton való futáshoz, de kínál néhány olyan előnyét, amelyet nem lehet egyedül futni . Végső soron a kettő közül választhatod, hogy megkapod a fitness prioritásaidat.

Szabadság és rugalmas hozzáférés

Amikor a szabadságról és a rugalmas hozzáférésről van szó, futáson kívül fut az edzőterem. Menni tudsz bárhol és bármikor, anélkül, hogy megkérdeznéd, hogy nyitott-e az edzőteremed, vagy ha hosszú vonal található a kedvenc kardio-gépeden. És élvezheti az összes kívánt friss levegőt, ha az edzőterembe jár, akkor feladja az utazási időt, hogy odaérjen, valamint a havi díjakat, amelyeket fizet – és a mennyország megtiltja, hogy elfelejtette a ruhát váltani Az edzőzsákban. Ha megy a futás, másrészt, csak annyit kell tennie, hogy csípje fel a cipőjét, lépjen ki az ajtón, és nyomja meg a lépést.

A túlzott sérülések elkerülése

Ha okos vagy a futó edzésedről – a megfelelő technikával, legalább heti egy napot a pihenésre, a futások módosítására és mindig felmelegedésre – nem szabad semmilyen túlzott sérülést okozni. Azonban elkerülve azokat a sérüléseket, amelyek ugyanabból a gyakorlási napból származnak, a napi edzés még könnyebb az edzőteremben, ahol könnyen elérhető a különböző edzőtermi felszerelések.

Futás és megfélemlítés

Mind a futás, mind az edzőterem megfélemlítése saját módokon történik. Ha szabadban futsz, nyilvánosan gyakorolsz, de legalábbis általában nem várható, hogy kölcsönhatásba lépett valakivel. A futás puszta erőfeszítése megfélemlítő lehet, ha még soha nem tette ezt meg előtte – de biztos lehet benne, hogy még akkor is, ha el kell indulnia egy séta során, a kocogás és a futás rövid idejében haladhat. Az edzőterem sajátfajta megfélemlítést rejteget, mint például a mások közelébe, az öltözőhöz, és nem mindig tudja, hogyan kezelje az új felszerelést. De te is legyőzheted ezeket a tényezőket. Csak kérdezd meg a tornaterem munkatársait olyan felszereléssel kapcsolatban, amelyet nem értesz, használd a családi öltözőket, ha nem szereted a nyilvános változást és a fejhallgatókat, hogy elkerüld a kellemetlen beszélgetést.

Egy jól lekerekített edzésprogram

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) azt javasolja, hogy az egészséges felnőttek hetente 150 perces mérsékelt aerob tevékenységet kapjanak, vagy 75 perc intenzív aktivitást. Ezt megteheti a futás vagy a kardió gépek bármelyikének használata az edzőteremben. A CDC azt javasolja továbbá, hogy hetente kétszer erősítsd a fő izomcsoportodat – valami futás nem tehet meg. Tehát, ha valóban a fitnesz szempontjából meg akarod vágni a vonalat, akkor meg kell találnod az edzőtermet, vagy legalábbis egy kis edzést otthon.