Futást gyakorló rekeszes szindrómával

Ha egy futó, az exertional compartment szindróma, más néven krónikus rekeszek szindróma, valóban görcsös a stílus. Ez egy ritka, gyakorlott neuromuszkuláris állapot, de néha összekeveredik a sípcsontokkal, különös feltétellel, hogy a futók gyakran tapasztalják.

Exertional rekeszszindróma

Ha fut, a lábizmok megduzzadnak a vér infúziója miatt. Az alsó lábak izmait csoportokká választják, amelyeket “fülkéknek” neveznek, melyeket a fóliák fedeznek, egy kemény kötőszövet, amely az izmokat és a szerveket a megfelelő helyzetben tartja. Az exertional compartment szindrómában szenvedőknél a problémák azért merülnek fel, mert a szalag nem túl rugalmas, nincs elegendő hely a rekeszben az izom kibővítéséhez. Az izomzat duzzanata nyomást gyakorol a zónára – és az összes struktúrára, beleértve az ereket, az izmokat és az idegeket. Mivel a fóliák nem nyúlnak ki, ez a nyomás addig folytatódik, amíg a megakadályozó tevékenység meg nem szűnik. A terheléses szindróma alatt kialakuló nyomás megakadályozhatja az izmok és idegsejtek véráramlását, ami oxigénhiány és tápanyaghiány miatt okozhat sejtkárosodást.

Tünetek

Bárki képes krónikus exertional compartment szindrómát kifejleszteni, de ez a leggyakoribb azokban a sportolókban, akik olyan repetitív mozdulatokkal járnak, mint a futás. A tünetek közé tartoznak a fájdalom és a görcsök, amelyek a gyakorlat során előfordulnak. Az állapot zsibbadást, nehézséget okozhat a láb mozgásában és láthatóan izzó izmokban.

Diagnózis

Az exertional compartment szindróma diagnosztizálásához kezelőorvosának először ki kell zárnia az egyéb tünetekkel járó egyéb tüneteket, mint például az íngyulladás, az idegek elzáródása, a vaszkuláris claudicatio vagy a sípcsontokat. Miután ezeket kizárták, az orvosa katétert használhat az izmok terhelésszintjének mérésére az edzés előtt és után. Az exertional compartment szindróma diagnózisa esetén az intracompartmentális szövetnyomásnak legalább 15 Hgmm-rel meg kell mérnie a gyakorlást megelőző 30 Hgmm-t, vagy a Hegedűgyógyászati ​​Kollégium közleménye szerint 20 mm Hg öt perccel a gyakorlás után. betegségeket.”

Kezelés

Az egyetlen bizonytalan mód, hogy megszüntessék a stresszmentes szekréciós szindrómát műtét nélkül, megállítani a tevékenységet, ami azt okozza. Egy dedikált futó számára ez nem kielégítő lehetőség. A fasciotomia nevű műtét a terheléses szindrómát úgy kezeli, hogy elrejti a fóliát, és lehetővé teszi a rekesz tartalmának bővítését futás közben. Mielőtt a műtétet választanák, a legtöbb kísérlet azonban kevesebb radikális terápiát próbál ki, például ortopéd cipőbetéteket, fizikoterápiát, masszázst vagy gyulladáscsökkentő gyógyszereket. Ha kemény felületeken futtatsz, a szennyező utakra vagy más puha felületre váltás segíthet a tünetek enyhítésében, jegyzi meg az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia.