Használjon jégcsomagot egy magas lázas csecsemőkkel?

A láz jelzi, hogy a test harcol. Az étel oka változik, de egy csecsemőnél a felemelkedő hőmérséklet jelentős lehet. Emiatt elengedhetetlen, hogy egy szülő tudja, hogyan nyújt otthoni ápolás a baba fut egy hőmérsékletet. A lázcsökkentésre tett lépések megelőzhetik a lázas görcsöket. A jégfürdő vagy csomagolás gyors módja lehet a hőmérséklet lecsökkentésére, de nem a leghatékonyabb megoldás.

Láz tünetek

A csecsemőknél a láz általában vírusos fertőzés jele, a “The Merck Manual of Home Health Handbook” szerint. A mag testhőmérséklete emelkedik, hogy elpusztítsa a támadó szert. Egyéb okok lehetnek bakteriális fertőzés és vakcinázás. Néhány csecsemőnél fogfehéredés alakul ki. Minél magasabb a hőmérséklet, annál nehezebb a test. A legtöbb esetben a láz oka kezelése csökkenti azt. Amikor hirtelen felmelegszik a hőmérséklet vagy a tüskék, előfordulhat, hogy valamilyen alapvető elsősegélyt kell végrehajtania ahhoz, hogy leállítsa. Ez nem feltétlenül tartalmazza a csecsemőgyártmányok csomagolását.

Jégcsomagok vannak

A jégcsomagok vagy a jégfürdők egy régi iskola megközelítés, amely magas hőmérsékletet eredményez. Csípés a csecsemő ellenkezője, amit elvár. A reszketés a hidegre adott válasz. A szervezet regisztrálja a hideg expozíciót, és megpróbálja felmelegedni. A rázó mozgás elősegíti a súrlódást, ami viszont hőforrást eredményez. A remegés a testhőmérséklet emelésére szolgál. Ezért a csecsemőnek a jégcsomagolásba való kitolása még tovább növelheti a hőmérsékletet, amikor a csecsemő elkezd borzongni.

Fordulj a megbízható kezeléshez

A jégcsomagok helyett fürödjön le a csecsemőt langyos vízben. Ösztönözze gyermeke folyadékot. A beteg baba kényelmes lesz, és ellenállhat az ötletnek, de elengedhetetlen a kiszáradás elkerülése. Alaposan öltözzön be a baba, az árukapcsolás csak tovább növeli a hőmérsékletet. Ha a csecsemő 3 hónap vagy annál fiatalabb, kérjen tanácsot gyermekorvosától. Az over-the-counter-acetaminophen segítheti a lázcsökkentést, de csak egy újszülöttnek adható orvos szakember kérésére.

Fontos megfontolni a dolgokat

Soha ne adjon csecsemő vagy gyermek aszpirint. Vírusokkal kölcsönhatásba léphet, és valószínűleg végzetes állapotba kerülhet, mint Reyes-szindróma. A gyermeknek az alkohollal történő dörzsölése egy másik öreg iskola, amely lázzal jár. Ez nem ajánlott, megjegyzi: “A Merck kézikönyv az otthoni egészségügyi kézikönyvhez.” Lehet, hogy szem- vagy bőrirritációt okoz. Kérjen orvosi tanácsot, ha a baba nem fog enni vagy inni, letargikus lesz, vagy nem ébred fel, ha a tengerész vagy a pénisz gyulladt vagy gyengédnek tűnik, vagy ha a láz több mint három napig tart. Ha a baba 3 hónapnál fiatalabb, forduljon orvosához 100,4 foknál magasabb lázért. A 3-6 hónapos csecsemők esetében a gyermekorvosnál forduljon a 101 fokosnál nagyobb fevérre és a 6 hónaposnál idősebb csecsemőknek.