Ifjúsági labdarúgó edzés

Az ifjúsági labdarúgók számára az edzéssel járó hozzáadott erő és kitartás nemcsak a helyszíni teljesítményt javíthatja, hanem csökkentheti sebesülési esélyeiket is. Fontos megjegyezni a különbséget az edzés és a súlyemelés között. A túlzott emelés meggátolhatja a növekedést, ha negatív hatással van a növekedési táblákra. Végezze el a dinamikus bemelegedéseket, mielőtt erőt alkalmazna.

Squat és Jump

Ez egy plyometrikus edzés, melynek célja egy fiatal játékos természetes testtömegének növelése, hogy az erősséget megteremtse és minimálisra csökkentsék a stressz szintjét. Ez segít nekik gyorsabban kiszállni a “lefelé” pozícióból, és javítani fogja a vezetési erőt, amikor részt vesz egy tackle-ben. Nyitott területen, a játékosok guggolnak le, mintha egy padon ültek volna, és a váll szélességében tartják a lábukat. A játékosoknak meg kell állniuk, amikor a combjuk párhuzamos a talajjal, és tartsa azt a pozíciót addig, amíg meg nem adta a jelet, hogy felugorjon és előre haladjon a levegőbe, amilyen gyorsan csak lehet. A játékosok megismételhetik ezt 50 yardért.

Lunge és Jump

Ez a mozgás célja, hogy segítsen a lábszár erősségében futás közben, és nagymértékben csökkenti az olyan játékosok esélyét, akik az izmokat húzzák a pályán. A nyílt mezőnyben lévő játékosok előrelépjenek és a legalacsonyabb pozíciót tartsák háttal térdel a földön. Ön “go” parancsot fog szólni, és az első lábukkal halad előre és felfelé a levegőbe. Kérje meg őket, hogy folytassák ezt a 50 méteres váltakozó lábakat minden alkalommal.

Húzódzkodás

Ez a gyakorlat magában foglalja a fiatal játékos teljes testtömegét. A mozgás visszaemelkedik, a bicep és a váll erő. Mindezeket az izmokat használják vagy egy labdát tartanak, miközben kezelik őket, vagy egy labdajelleget feszegetnek egy próbálkozás során. Használjon olyan sávot, amely magasabb, mint amennyit a játékos eléri, és megpillantja, miközben felhúzza a derekát. A tenyereknek előre kell fordulniuk, és a markolatnak 3-6 hüvelyk szélesebbnek kell lennie, mint a váll szélessége. A játékosok két-négy készletet töltsenek be 15-20 ismétléssel.

Súlyemelő Bench Press

A súlyzópadprés az egyetlen súlyos edzés, amely egy fiatal játékos számára szükséges ahhoz, hogy erőt építsen. A mellkas, a váll és a tricep erejének építésénél a mozgás stabilizáló izmokat fejleszt, amelyek csökkenti a terhelés és a sérülések esélyét. Használjon lapos padot és két könnyű súlyzót. Álljon a fiatal játékos mögött, és helyezze el a mozgásait úgy, hogy az egyik kezét minden könyök alá helyezi. Koncentrálj a megfelelő formára és lassan nyomja. Csinálj 2-4 készletet 10-15 ismétléssel.

Orvosi gömbcsavarok

Ez a gyakorlat egy fiatal játékos alapvető izmait fejleszti. A mozgás javítja a teljesítményt a játék szinte minden fizikai részében, növeli az egyensúlyt az általános mozgások során, és nagymértékben csökkenti a sérülés esélyét, amikor a játékosok nyomatékosan forgatják a testüket egy adott irányba. Üljön a padlón egy könnyű orvosság labda a kezedben, és a játékos üljön mögötte a háta a hátát. Csavarjon egymásról oldalra, átadva a labdát egymásnak gyors, de ellenőrzött mozgásokban. Két-négy ötperces intervallumot.