Izzadás és magas vérnyomás

A magas vérnyomás, amelyet magas vérnyomásnak is neveznek, lökéshez, szívrohamhoz, az erek károsodásához és pangásos szívelégtelenséghez vezethet. A Mayo Clinic szerint a magas vérnyomás örökletes lehet, de más kockázati tényezők közé tartoznak az idősek, a dohányzók, az erős alkoholfogyasztás, a stressz, a túlsúly vagy az elhízás. Ezek a kockázati tényezők olyan állapotokhoz vezethetnek, amelyek izzadást okoznak, de a verejtékezés és a magas vérnyomás között nincs közvetlen kapcsolat.

Izzadó

Izzadságmirigyek izzadása, izzadása vagy izzadása fontos testfunkció, amely a testet biztonságos hőmérsékleten tartja. A University of Maryland Medical Center kijelenti, hogy az alkoholfogyasztás, a stressz, a menopauza, a meleg hőmérséklet és a testmozgás minden oka a verejtékezésnek. Ha túlzott izzadással rendelkezik, beszéljen orvosával. Ugyancsak sok folyadékot inni, amikor izzad a vízveszteség helyére, és elkerülje a kiszáradást.

Magas vérnyomás

Magas vérnyomás akkor jelentkezik, ha a vér ereje a vérerek ellen magasabb a normálisnál. A normál vérnyomás tartomány 120 vagy több mint 80. Ez a szisztolés vérnyomás vagy nyomás a szívverés során, a diasztolés nyomás, a nyomás, miközben a szív nyugodt. A Medline Plus szerint a 140-nél nagyobb szisztolés nyomás vagy a 90-nél nagyobb diasztolés nyomás magasnak tekinthető. A magas vérnyomás megerõsítésének egyetlen módja az, hogy vérnyomás ellenõrzést végezzen.

tévhitek

Gyakran félrevezetik, hogy bizonyos tünetek, mint például a verejtékezés, magas vérnyomásra utalnak. Az American Heart Association azt állítja, hogy ez hamis, és megállapítja azt a tényt, hogy nincsenek tünetek a magas vérnyomásért. Tény, hogy az Egyesült Államok lakosságának egyharmada magas vérnyomással rendelkezik, és e lakosságnak csak egyharmada tud róla. A magas vérnyomás másik félreértése az, hogy csak az idősek tapasztalják meg a problémát. Az Amerikai Szívegyüttes ezt a mítoszt is eltörli azzal, hogy olyan gyermekeket követel, akik olyan fiatalok, mint akiknek 6 lehet magas vérnyomása.

Jelentőség

Értsd meg, hogy a magas vérnyomás nem teszi ki a verejtékezést, és a verejtékezés vagy egyéb tünetek sem jelentik a magas vérnyomást. Más betegségek túlzott izzadást okozhatnak, ezért ha ezt a problémát tapasztalja, beszéljen orvosával. A vérnyomás rendszeres ellenőrzésének fontossága, a szív-egészséges táplálkozás gyakorlása és táplálása nem lehet túlzott. Az American Heart Association kijelenti, hogy a vérnyomás csökkentése a stroke 1. számú változó kockázati tényezője.

szempontok

Ha ismert magas vérnyomást és tapasztalatot tapasztal a verejtékezésről a mellkasi fájdalommal vagy nyomással kapcsolatban, azonnal forduljon egészségügyi szakemberhez. Ez egy szívroham jele lehet, az American Heart Association szerint az első szívroham áldozatainak 69 százaléka magas vérnyomással jár.