Javasolt gyümölcs a mellékvese fáradtságért

Ha szenved a mellékvese-fáradtságtól, egy viszonylag gyakori állapot, amelyet bármely stressz okoz és súlyosbít, akkor a táplálkozás kritikus a gyógyuláshoz. A mellékvese fáradtság a mellékvesékből áll, amelyek az endokrin rendszer részét képezik és a veséjük tetején helyezkednek el. A tünetek komolyan befolyásolhatják életminőségét, beleértve a letargiát, a súlyos és folyamatos fáradtságot, a koncentrálási nehézséget, a memóriaproblémákat, a szorongást és a hangulati kihívásokat. A gyümölcs lehet az egészséges táplálkozás összetevője, és a mellékvese fáradtsággal rendelkező embereknek konkrét iránymutatásokat kell követniük a javasolt gyümölcsökre vonatkozóan, hogy bevonják az étrendjükbe.

Dr. James L. Wilson “Adrenalin fáradtság: A 21. századi stressz szindróma” című könyvében alaposan megvitatja az étrendet a mellékvese-fáradtság miatt, mivel az ilyen betegségben szenvedőknek egy speciális táplálkozási tervet kell követniük a gyógyulás útján. Azt ajánlja, hogy a mellékvese fáradtsága a gyümölcsöket korlátozza a táplálkozásban, és ha gyümölcsöt eszik, csak kis mennyiségben fogyasztják. Azt is javasolja, hogy elkerüljék a gyümölcsöt reggelivel vagy a nap folyamán.

Bármilyen gyümölcsöt, amelyet esznek, ha mellékvese fáradtsága van, organikusan kell termeszteni, mert a mellékvesek fáradtságában szenvedők érzékenyek lehetnek a hagyományos módon termesztett gyümölcsökre. Sok helyi gazdaság és gazdálkodó piac csak biogazdálkodási termékeket értékesít. Ha hagyományos gyümölcsöt eszünk, alaposan mossuk le gyümölcs- és zöldségmosással vagy enyhe edényszappannal és vízzel, és ne etessük a bőrt vagy a héjat.

Ha mellékvese fáradtsága van, a tested jobban tolerálja bizonyos gyümölcsöket, mint mások. A javasolt gyümölcsök, amelyek jobban megegyeznek veled, és amelyek alacsonyabbak a glikémiás indexen, közé tartoznak a cseresznye, az alma, a szilva, a körte, a kiwi, a papaya, a szőlő és a mangó. Könnyedén menj bármelyik gyümölcsön, különösen akkor, ha a mellékvesek fáradtságának helyreállításának korábbi szakaszaiban vagy. Lehet, hogy jobban érzi magát, és tünetei csökkennek, ha nem fogyasztanak gyümölcsöt, még a gyümölcsöt is, amely alacsonyabb a glikémiás indexen.

Ha a mellékvesek fáradtságával küzdenek, kerülj bizonyos gyümölcsöket vagy drasztikusan korlátozzuk őket a diéta során. Ehelyett csak a javasolt alacsonyabb glikémiás gyümölcsöket kell enni. Az elkerülni kívánt gyümölcsök közé tartozik a banán, a mazsola, a napok, a grapefruit, a narancs és a füge. Hallgassa meg a testét és a tüneteit, és amint a gyógyulási út mentén haladsz, előfordulhat, hogy elviselheted a gyümölcsök kis mennyiségét.

Ha a mellékvese-fáradtság tünetei, mint például a fáradtság és az agykő, rosszabbodnak, ha gyümölcsöt eszel, úgy fontolja meg, hogy csökkenti az éppen elfogyasztott gyümölcs mennyiségét, teljesen eltávolítja a gyümölcsét a diétájából, vagy várakozik a későbbiekben, hogy enni. Meddig tartod a mellékvese-fáradt étrendet, és az az időtartam, ameddig csak a javasolt gyümölcsöt kell enni, változik, de általában több hónapot vesz igénybe a mellékvese fáradtsága miatt.

Étrend és logisztika

Organikus

Javasolt gyümölcs

Kerülendő gyümölcsök

szempontok