Mellékhatások a kondroitin-szulfát glükózamin hatására a köszvényre

A köszvényes támadások rendkívül fájdalmasak és nem könnyűek elviselni. A kezelőorvosa bizonyos gyógyszereket írhat fel a köszvény kezelésére, vagy legalábbis segíthet az egyes súlyos támadások 5-10 napján. Szinte bármilyen más anyagot kereshet, amely segítséget nyújt krónikus betegségében. Emiatt megfontolhatja a kondroitin-szulfát és a glükózamin felvételét, olyan anyagok kombinációját, amelyek segíthetnek az Ön állapotában. Ne kezdjen ilyen kezelést, amíg nem konzultál az orvossal.

Köszvény

Többféle ízületi gyulladás létezik, köztük osteoarthritis, reumatoid arthritis és köszvény. Mindegyik gyulladás miatt fájdalmat okoz az ízületeiben. Az ízületi gyulladás egyéb formáitól eltérően a köszvény általában nem okoz folyamatos fájdalmat. Ha magas mennyiségű purint tartalmazó ételeket fogyaszt, a veséknek nehézségei lehetnek, hogy eltávolítsák az összes húgysavat, ami ezeknek az anyagoknak a hulladékterméke. Urai savak felépülhetnek a szervezetben, elsősorban az ízületekben. Mivel bizonyos területeken koncentrál, éles kristályokra fordul. Ezek gyulladást okozhatnak az ízületeiben, ezért nehéz fájdalom nélkül mozgatni őket. Napi gyógyszereket szedhet a köszvényes támadások, valamint a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek vagy NSAID-k eltávolítására vagy csökkentésére a fájdalom csökkentése érdekében. Mindezek a gyógyszerek mellékhatásokat okozhatnak.

Kondroitin-szulfát és glükózamin

A kondroitin-szulfát és a glükózamin a cukor formái. Ha kombinált kiegészítőként veszi őket, segíthetnek az ízületek kenésében. Egyesek a kombinációt az ízületi gyulladás kezelésére használják, különösen a gyulladás csökkentésére, amely fájdalmat okoz. Emiatt a NSAID-ok helyett chondroitin-szulfátot és glükózamin-kiegészítőket kell használni, de először konzultáljon orvosával.

Diabetes mellékhatások

Mivel a kondroitin-szulfát és a glükózamin a cukor formái, amikor elveszik őket, ha cukorbetegségben szenved, problémákat okozhat. Ezek az anyagok növelhetik vércukorszintjét, ami hyperglykaemiát okozhat. A szakember azt fogja kérni, hogy gondosan ellenőrizze a glükóz szintjét, és valószínűleg gyakrabban, ha ezt a kombinációs kiegészítést választja. Ha a kondroitin-szulfát és a glükózamin növeli a glükózszintet, az orvos megváltoztathatja a cukorbetegséggel kapcsolatos gyógyszereket, növelheti az adagokat, vagy javasolhatja, hogy hagyja abba a kiegészítést.

Vérhígító problémák

A kondroitin-szulfát és a glükózamin-kiegészítők is okozhatnak mellékhatásokat, ha szív- és érrendszeri problémái vannak. Ezek az anyagok befolyásolhatják a vérrögképződést gátló gyógyszereket, például a warfarint. A kiegészítést kizárólag orvosának engedélyével szabad használni.

A kondroitin-szulfát és a glükózamin-kiegészítők alkalmazása nem jelent súlyos mellékhatásokat a kezelés megkezdésekor. Ezek a mellékhatások általában megszűnnek, ahogy a szervezeted megszokja őket. Hányingert tapasztalhat, ha elkezdi használni a kondroitin-szulfátot és a glükózamint, vagy előfordulhat, hogy rövid hasmenést okoz. Az étvágytalanság vagy gyomorégés kellemetlen érzését is érzi a kiegészítő miatt. Ezek a mellékhatások enyheek, de konzultáljon kezelőorvosával, ha aggódnak.

Egyéb mellékhatások