Mellékhatások az étkezés túl sok méz

A mézet az emberek több ezer éve használják élelmiszerként és gyógyászati ​​okokból. A mézet 1892 óta ismerik el a tudományos kutatásban elfogyasztott élelmiszerként. Bár az egészséges felnőttek számára általában biztonságosnak tartják, éppúgy, mint bármely más étel, akkor aggodalomra ad okot, ha túl sokat eszel, a csecsemők és a Gyengített immunrendszerekkel.

A méz ugyanolyan relatív édességet és kémiai gerincet tartalmaz, mint az asztali cukor, ezért a méz ajánlott adagolási nagysága ugyanaz, mint az asztali cukor esetében. Egy evőkanálot szolgálnak fel, és nem ajánlott, hogy meghaladja a 10 tbsp-t. Egy nap alatt. Ez 10 evőkanál. Az összes hozzáadott cukor, beleértve a csomagolt élelmiszerekét is.

A 10 tbsp felett. A napi felső határ olyan gyomorproblémákat okoz, mint a gyomor görcsök, puffadás és hasmenés. A méz fruktóz tartalmának köszönhetően túl sok étkezés is befolyásolhatja a vékonybélben lévő tápanyagok felszívódásának képességét. Ez hozzájárulhat a további hasi kényelmetlenséghez, amíg a méz ki nem jár a rendszeredből.

A következetesen túlzottan fogyasztó méz hosszú távú negatív hatással lehet a gyomor-bél traktusra. A tápanyag felszívódása állandó problémává válhat, még akkor is, ha a rendszerben nincs méz. A méz is enyhén savas és a savas ételek hosszú ideig tartó expozíciója gyengítheti a fogzománcot és a nyelőcső, a gyomor és a belek bélését, ami savas reflux betegséghez vezethet. A túlzott mennyiségű mézfogyasztás, mint minden túlzott cukorfogyasztás, inzulinérzékenységet okozhat.

A méz túl sok a csecsemő számára. Néhány méz tartalmaz botulizmus spórákat, melyeket egy csecsemő éretlen emésztőrendszere nem tud kezelni, ami botulizmus mérgezéshez vezet. A botulizmus jelei: székrekedés, gyengeség, szédülés és csökkent étvágy. Az ellenőrizetlen botulizmus az izmok bénulását és végül a halált okozza. E kockázat miatt a gyermekorvosok nem ajánlanak mézet 12 hónaposnál fiatalabb gyermekeknek, illetve terhes vagy szoptató nőknek. A botulizmus kezelhető korai felismerés esetén, és általában teljes gyógyuláshoz vezet.

korlátozások

Rövid távú hatások

Hosszú távú hatások

csecsemők