Mely teák segítenek a fogyásban?

Sok ember számára álom lenne megvalósulni, ha a fogyás ugyanolyan egyszerű lehet, mint a világ második legelterjedtebb itala, teája. Függetlenül attól, hogy inkább fekete, zöld vagy oolong teát szeretne, a zsűri, vagy ebben az esetben a tudósok és az egészségügyi szakemberek még mindig nem állnak meggyőző határozattal arról, hogy bármilyen teát fogyaszthatnának.

Háttér

Két átterjedt fogyás tévhit, hogy bizonyos ételek képesek arra, hogy éget zsírt / fogyni, és a természetes vagy növényi termékek biztonságosak és hatékonyak. Mivel az Országos Diabéteszészeti Intézet és az emésztõszervi és a vesebetegségek súlycsökkentõ információs hálózata rámutat, az étel vagy az ital nem ég el zsírt és súlyos fogyást idéz elõ. Továbbá, bármi, amit fogyaszt, akár természetes, akár gyógynövényes, akár másképp, negatív következményekkel jár. Az egyetlen legjobb módja a fogyásnak és fenntartani azt a fogyást jelenti, hogy csökkentse a bevitt kalóriák számát és növelje a fizikai aktivitás szintjét.

Előnyök

Különböző típusú teákat állítanak elő, hogy nevét számos egészségügyi előnyöket, amelyek elismert hagyományos kínai orvoslás és gyógynövények. A hagyományos nyugati orvostudomány ugyancsak elkezdte támogatni ezen egészségügyi előnyök egy részét, de a kutatás folyamatban van, és mint ilyen, kevés orvosi állítás van. A MedlinePlus, az Egyesült Államok Nemzeti Orvosi Könyvtára szolgálata tanácsot ad a fekete vagy zöld tea fogyasztásának bizonyított előnyeiről, és rámutat arra, hogy valószínűleg hatékonyak a mentális éberség növelésében, de a fogyás elősegítése tekintetében túl kevés bizonyíték van arra, hatékonyság.

Elméletek / A spekuláció

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma kutatói karának, az Agrárkutatási Szolgálatnak lefolytatott és folytat tanulmányokat a tea egészségügyi előnyeinek meghatározására. Egy William Rumpler fiziológus és munkatársai által végzett kis vizsgálatban 12 önkéntes vizsgálati alanynak három napi négyszeri ital egyikét adták. Az italok teljes erejû teát, félig erõs teát, színes vizet és koffeint tartalmaztak, hasonlóan a tea mennyiségéhez és a színes vízhez. A háromnapos periódus után az energiafogyasztást minden vizsgált alanyban megmértük, azok, akik a teljes erejű teát vagy a koffeinmentes vizet ivották, 3 százalékkal magasabb energiaköltséggel rendelkeztek, mint a többi vizsgált személy. Ezenkívül a teljes erejű teát fogyasztó vizsgálati alanyok esetében a zsír oxidációja 12 százalékkal magasabb volt a koffeinmentes víz után, ami azt sugallja, hogy a koffein jelenléte nem csak a koffein jelenlétét okozza, ami átlagosan 67 Kalóriát naponta.

Szakértői Insight

Az EGCG, vagy az epigallocatechin-3-gallát, egy tea anyag, amely elősegítheti a fogyást. Az “Obesity” augusztus 19-én kiadott kiadása egy olyan tanulmány eredményeit tartalmazza, amelyet a Colorado State University Egészségügyi és Gyakorló Tudományi Tanszéke “A koffeinmentes, az Epigallocatechin-3-Gallate rövid távú fogyasztásának hatása Kiegészítés, Teavigo, a nyugalmi anyagcsere és a táplálkozás termikus hatása. ” Más kutatások eredményei alapján megállapítást nyert, hogy az EGCG a leginkább bioaktív a zöld teaben megtalálható catechinek vagy flavonoidok közül. Ez a tanulmány az EGCG kiegészítését és a pihentető anyagcserét és a táplálék termikus hatását vizsgálták. Ez a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az EGCG-kiegészítés rövid távú használata nem növelte az energiafogyasztás két mértékét.

szempontok

Amint azt a MedlinePlus tanácsolja, még mindig kevés bizonyíték van a hagyományos nyugati gyógyászatra, hogy minden teát elősegítsen a fogyásnak. Túl kevés bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy minden teát nem támogatja a fogyás. A Rumpler kutatócsoportja napi 3 pohár teljes erősségű teát ivott, ami napi átlagosan 67 kalóriát veszthetett. Kutatási szempontból a teszt túl rövid volt, és túl kevés vizsgálati alany volt, hogy meggyőző legyen. Még akkor is, ha az eredmények bizonyítékként szolgálnak, napi 67 kalóriát nem tehet a tea a súlycsökkentő álmokból: A tea antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és polifenolokat tartalmaz, amelyek mindegyike elősegíti a jó egészséget egy tápláló, kiegyensúlyozott étrend részeként . A tea koffeint is tartalmaz, amely nem saját előnyei és egészségügyi szempontjai nélkül.

Ha élvezni fogja a teát, tegye azt, hacsak egészségügyi állapotát vagy az egészségügyi szolgáltatótól kapott tanácsokat nem ellenjavalltatja. A cukor nélküli ital bevitele a kalóriákon elhelyezett egyéb italok helyettesítheti a testsúlycsökkenési célokat a fogyasztott folyékony kalóriák csökkentésével.

Alsó sor