Mi a foci edzők feladata?

A labdarúgó edzői gyakran sztereotípiák, mint egyszerű tennivalók, de valójában a munkájuk nem egyszerű, csak egyszerű. A futó játékok mellett a labdarúgó-edzőknek is foglalkozniuk kell a játékosokkal, asszisztensekkel és csapattagokkal, vagy iskolai tisztviselőikkel, miközben a csapat számára egy arcot biztosítanak. Miközben az edzők különböző módon kezelik csapataikat, vannak olyan kulcsfontosságú feladatok, amelyeket mindannyiuknak kezelniük kell.

Stratégiai feladatok

A “buck stop here” divat, a fej labdarúgó edzők felelősek a csapat általános offenzív és védekező stratégiákért. Mivel a futballcsapatok jellemzően nagyok – a kisebb középiskolákból 20-nál többet a több főiskolánál több mint 100 főig – a labdarúgó-edzők rendszerint nagy felelősséget rónak a koordinátorokra. De egy héten a legtöbb játék között, a labdarúgó-edzők tipikusan kijelentkeznek minden olyan pre-game stratégiáról, amelyet nem hoznak létre.

Gyakorlat teszi a mestert

A vezetőedző általában körvonalazza, hogy mit csinál a csapat a gyakorlat során, annak ellenére, hogy az asszisztens edzők kezelik az egyéni utasítások nagy részét. A vezetőedzők tipikusan a végső döntést adják a személyzeti ügyekben, például, hogy melyik játékosok teszik a csapatot, és amelyek változnak az elődökhöz. A vezetőedző beállítja a csapat szabályait, valamint a szabályok megsértésének következményeit. Sok szempontból a vezető labdarúgó-edzők vezérigazgatóként működnek, meghatározva a csapat általános hangját, mások pedig végrehajtják terveiket.

Középiskolai órák

Az óriási prep programokban részt vevő edzők a vezérigazgatói modell elemeit vehetik igénybe. De a legtöbb szinten a vezetőedzők gyakran felügyelik az olyan területeket, mint a súlygyártás, a jövőbeli ellenfelek videójának lebontása és a berendezések megvásárlása. Ők is működhetnek emlékeztető klubokkal és olyan szülőkkel foglalkoznak, akik nem elégednek meg a fiúk játékidőjével. Függetlenül attól, hogy egy iskola nagyságú-e, a középiskolai edzők kevésbé tapasztalt játékosokkal foglalkoznak, ezért alaposabb oktatásra van szükségük, mint az edzők magasabb szinteken.

Coaching a Főiskolán

A legfontosabb különbség a főiskolán a fej labdarúgó edzője kell a csapata kulcsfontosságú toborzó. Az asszisztensek koordinálhatják és elkezdhetik a toborzási folyamatot, de a vezetőedzőnek közelebb kell járnia. Ennek eredményeként a főiskolai vezetőedzőknek ismerniük kell az NCAA toborzási szabályait. Az edzők minden szinten adománygyűjtési feladatokat látnak el, például az iskolai adományozók rendezvényein. Ugyancsak foglalkozni kell a gátlástalan ügynökökkel és másokkal, akik megpróbálhatják kihasználni a csillagszereplőket.

Szakmai labdarúgó edzők

A szakmai szinten dolgozó edzőknek nagy segítőjeik vannak, és segítenek a cserkészek és a személyzet szakértői kis seregének. Ennek ellenére egy profi vezetőedzőnek nagyon sok órát kell dolgoznia az ellenfelek videóinak megtekintésével, a játékosokkal és asszisztensekkel való találkozókkal, valamint a futási gyakorlatokkal. Pro vezető edzők is részt vesznek a személyzeti döntésekben, mint például mely játékosoknak kell kiválasztani a főiskolai tervezetet és mely szabad ügynököket kell aláírniuk. A helyszínen a főedző a csapata végső döntéshozója, és az egyetlen, aki kihívást jelenthet egy tisztviselő döntésére.