Mi a fucus vesiculosus kivonat?

A Fucus vesiculosus a barnás hínárfajták neve, nevezetesen a hólyaghártya neve, ezért a fucus vesiculosus kivonatait általában hólyagkivonatoknak nevezik. A hólyaghullámok bőségesen találhatók az Atlanti-óceán és a csendes-óceáni partvidékről Európa és Ázsia között. A hólyaghártya élelmiszerként fogyasztható, és különféle gyógyászati ​​célokra kivonat formájában kerül forgalomba. A Fucus vesiculosus-t azonban ne használja orvosa jóváhagyása nélkül.

A húgyhólyagkivonat tartalmaz antioxidánsokat, amelyek segítenek megakadályozni a szabadgyökök által kiváltott károsodást a szervezetben. A hólyaghordóknak antibakteriális tulajdonságai és antihipertenzív tulajdonságai is vannak, ami azt jelenti, hogy segít a magas vérnyomás csökkentésében. Phyllis Balch szerint “A táplálkozási gyógymódra vonatkozó recept” című könyve szerint a hólyagtörés gazdag vitaminforrás, különösen a B-vitaminok, valamint számos értékes nyomelem és ásványi anyag.

A húgyhólyaghártya-kivonatot a hagyományos gyógyászatban használják fogyókúra céljára a cukorbetegség kezelésére, a hajhullás csökkentésére, a fáradtság csökkentésére és a menstruációs rendellenességek kezelésére. A hólyaghártya-kivonat jelentése szerint elősegíti az agyszövet és a membrán egészségét, és ösztönzi az egészséges körmöket és az ereket. A kivonatokat helyileg is használják a bőr tónusának javítása, a bőr rugalmasságának növelése és a cellulitisz csökkentése érdekében. Ezek a felhasználások elsősorban anekdotikus bizonyítékokon alapulnak, és további vizsgálatokra van szükség ezen állítások hatékonyságának megerősítésére.

A húgyhólyagkivonat gazdag jódban gazdag. A hipotireózis olyan rendellenesség, ahol a pajzsmirigy képtelen a pajzsmirigyhormonok megfelelő előállítására. A jódhiány a hipotireózis gyakori oka. Mint ilyenek, a hagyományos gyógyászatban Fucus verisculosis kivonatokat használnak a jódhiány által kiváltott hypothyreosis kezelésére. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center vagy az MSKCC azt állítja, hogy a hólyaghártya-kivonatok kimopreventív tulajdonságokat mutatnak, vagyis segítenek megakadályozni a rákos sejtek növekedését és terjedését. Tény, hogy a hólyaghártya-fogyasztás felelős az ösztrogénhez kapcsolódó rákok kockázatának csökkentéséért ázsiai populációkban.

A hólyagtörlő folyadék kivonásakor az Országos Egészségügyi Intézetek napi 4 ml és 8 ml közötti fogyasztást ajánl. A szennyezett vizekből betakarított hólyagtörő kivonatok toxicitást okozhatnak nehézfémek, például higany és kadmium jelenlétének köszönhetően. A húgyhólyagkivonatok fogyasztásáról nem számoltak be súlyos káros hatások. A magas jódtartalmának köszönhetően azonban a hólyagtörés-kiegészítők okozhatnak vagy súlyosbíthatják az aknust. A hólyaghártya a NIH szerint is gyomorhurutot és fokozott nyálmirigyet, valamint tüdőtobozgást okozhat a szájban.

A gyermekek és a terhes nők nem viselhetik a hólyagot a magas jódtartalom miatt. Az MSKCC figyelmeztet arra, hogy a hólyaghártyát óvatosan kell alkalmazni a hormonérzékeny rákos megbetegedésben szenvedő betegeknél, például az emlő- és petefészekrákban. Ezenkívül a hólyagtörés antikoaguláns tulajdonságokkal rendelkezik, és a vérzéses állapotban lévő személyek vagy azok, akiknél sebészi beavatkozás vagy nagyobb fogászati ​​munka folytatódik, nem szabad használni. A mellékhatások és a gyógyszerkölcsönhatások lehetősége miatt beszéljen az egészségügyi szakemberrel, mielőtt a tüdőhólyagot kiegészíti.

Táplálkozási profil

Hagyományos felhasználások

Hypothyreosis és rák

Adagolás és óvintézkedések

Azok a személyek, akiknek nem szabad Fucus Vesiculosus-t alkalmazniuk