Mi a jó hegyi kerékpár a kezdőknek?

Ha az első hegyi kerékpár vásárlásán gondolkodik, az opciók száma zavaró lehet. A hegyi kerékpárok különböznek a felfüggesztésükben, a fékezés módjában és természetesen a költségekben. Szeretné figyelembe venni az összes lehetőséget, mielőtt elkötelezné magát az elkövetkezendő évekig tartó vásárlásra. Válasszon egy kerékpárt, amely kényelmesnek, simának érzi magát, és könnyedén elmozdulhat, ha tesztet vezet.

A hegyi kerékpárok különböző felfüggesztési rendszerekkel vannak felszerelve. A teljes felfüggesztésű kerékpár simább, kényelmesebb utazást nyújt, de többet is költ és többet költ. A hardtails vagy a felfüggesztés nélküli kerékpárok mérlegelni kevesebbet, mint a felfüggesztési rendszerű kerékpárok, és még tartósabbak is. Azonban a kemény hegyi kerékpár nem fogja megerőltetni a durva hullámokat. Ha csak a hegyi kerékpározásra készülsz, érdemes egy kemény kerékpárt venni, hiszen kevesebb pénzt kapsz, ha úgy döntesz, hogy nem szereted a sportot, és nem kell aggódnia a kerékpár javításával, Mivel kevesebb alkatrész van, amely megszakad. Továbbá nem fogsz költeni annyi erőfeszítést, hogy felmászik dombok, mivel a felfüggesztési rendszerek felszívják a felhasznált energia egy részét motor kerékpár felfelé.

Miután eldöntötte, hogy kerékpározást vagy felfüggesztett kerékpárt kap, akkor egyfajta lovaglási stílusról kell döntenie. Bár számos speciális hegyi kerékpár áll rendelkezésre, mint például a lejtős kerékpárok és a kaszkadőrösvények, egy jó kezdő mountain bike a cross-country bike. A hegyvidéki hegyi kerékpárok könnyűek és sokoldalúak, így a versenyzők gyorsaságot élvezhetnek, valamint képesek visszaszerezni az országútvonalakat. Különféle felfüggesztési rendszerekkel kaphatók.

A hegyikerékpárokhoz kétfajta fék áll rendelkezésre: tárcsafékek és fékbetétek. A tárcsafékek drágábbak, de jobban reagálnak a fékezésre. A kerékpánt fék olcsóbb, de nem is működik sárban és esőben. Próbálja ki a kerékpárokat minden típusú fékrendszerrel, mielőtt döntést hoz arról, hogy melyik mountain bike vásárolni.

Lehet, hogy nem szeretne egy vagyont költeni egy hegyi kerékpárra, különösen akkor, ha bizonytalan vagy, hogy mennyi ideig folytatja a sportot. Általában 400 és 600 dollárt költhetsz, és egy tisztességes, belépő szintű kerékpárt hozhatsz. Miután felfedezte a sportot, tudni fogja, hogy melyik típusú kerékpár megfelel a lovaglási stílusnak és a terepnek, amelyet szeretne felfedezni. És ne feledje, hogy kerékpárok bérlése és kerékpárok vétele a teszteléshez kiváló módja annak, hogy különböző fajtákat kipróbáljunk, mielőtt elköteleznénk a vásárlást.

Felfüggesztés

Stílusok

fék

Költség