Mi a különbség a glukozamin és a chondritin között, valamint a glükózamin msm-mel?

A glükózamin, a kondroitin és a metil-szulfonil-metán vagy az MSM egyaránt és külön-külön állnak rendelkezésre az osteoarthritis kezelésére. Az ízületi gyulladás leggyakoribb formája az osteoarthritis, amikor az ízületek pecsétje degenerálódik. A glükózamin és a kondroitin olyan anyagok, amelyek szerepet játszanak az ízületi egészségben, míg az MSM gyulladásgátló hatású lehet. A kombinációs terápia előnyösebb lehet, ha önmagukban ezeket a vegyületeket veszi, de a vizsgálatok eredményei vegyesek. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen ilyen kiegészítést szed.

A glükózamin olyan anyag, amelyet természetesen megtalálnak az ízületeket körülvevő folyadékban, és kondroitin található az ízületek körüli porcban. Mindkét anyag szerepet játszik az ízületek párnázásában és kenésében. A glukozamint általában kondroitinnel kezelik az ízületi problémák kezelésére, mint például az osteoarthritis. Az MSM egy kénvegyület, amelyet a diétán, például a gyümölcsökön, a zöldségeken, a csokoládén, a teakon, a húsokon és a tenger gyümölcsein elfogyasztott élelmiszerek széles választékában találhat. Mivel gyulladáscsökkentő hatással járhat, gyakran a glükózamin mellett ízületi kiegészítőkben is megtalálható.

A kutatók megvizsgálták a glükózamin potenciális előnyeit önmagában és kolondroitin kombinációban a térd osteoarthritis fájdalmában. A betegek 1500 mg glucosamint, 1200 mg chondroitint vagy mindkettőt naponta 24 hétig vittek be. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a glukozamin és a kondroitin kombinációja segít a mérsékelten-súlyos térdfájdalmakban, de az enyhe fájdalom szempontjából nem hatékony. A tanulmányt a The New England Journal of Medicine 2006. februári számában tették közzé.

Egy 2004 júniusában közzétett tanulmány a glükózamin hatását önmagában és az MSM-ben kombinálva enyhe-közepesen súlyos osteoarthritisre vizsgálta. A betegek 500 milligramm glükózamint, 500 MSM-t vagy mindkettőt naponta háromszor kaptak 12 hétig. A tanulmány megállapította, hogy a glükózamin és az MSM önmagában és kombinációban javította az enyhe-mérsékelt osteoarthritist. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kombinációs terápia hatékonyabb volt a fájdalom és a duzzanat csökkentésében, és javította az ízületi mobilitást, mint önmagában. A tanulmány a “Clinical Drug Investigation” című folyóiratban jelent meg.

További kutatásra van szükség annak eldöntéséhez, hogy az egyik kombináció hatékonyabb-e a másiknál ​​az osteoarthritis kezelésében. Ezenkívül a glükózamin, a kondroitin és az MSM szedése önmagában vagy kombinációban mellékhatásokat, például enyhe hányingert, gyomorégést, hasmenést, székrekedést és gyomorfájást okozhat. Ezek a mellékhatások rendszerint enyheek, és önmagukban is eltűnhetnek, ahogy a szervezet testre áll. Hagyja abba a felhasználást, és forduljon egészségügyi szolgáltatójához, ha túlságosan zavaró mellékhatásokat észlel.

Mik ők

Glükózamin Chondroitinnel

Glükózamin MSM-vel

Kiegészítés Biztonság