Mi a mikoprotein előnyei?

Az 1960-as években a brit kutatók által előállított mycoprotein Fusarium venenatum gombákból áll, amelyeket glükózzal, oxigénnel, nitrogénnel és ásványi anyagokkal, például foszfáttal, magnéziummal és káliummal szállítanak. A Quorn húspótló márkája elsődleges összetevőjeként fűszerekkel és tojásfehérjével kombinált mikoproteint alkalmaz. A mycoprotein rendszeres bevitele a diétába rendszeresen – különösen a magas zsírtartalmú, nagy kalóriatartalmú, tápanyaghiányos ételek helyett – csökkentheti a számos egészségügyi probléma kialakulásának kockázatát.

Egy 100 grammos mikoprotein adag – amely körülbelül 3,5 uncia-nak felel meg – 85 kalóriát tartalmaz. Ebből az összegből mindössze 26 kalóriát vesz fel 2,9 gramm teljes zsír és 0,7 gramm telített zsír. Ezenkívül a mikoprotein koleszterinmentes. Összehasonlítva a húsdarabkaszámmal, például 11 ​​gramm zsírral, 4 gramm telített zsírral és 84 milligramm koleszterinnal minden 3,5 uncia alatt, a mikoprotein egészségesebb választás. A zsír, a telített zsír és a koleszterin bevitelének csökkentése jelentősen csökkentheti a szívbetegség és a stroke kockázatát.

Minél több fehérjét kapsz a növényi eredetű élelmiszerektől az állati eredetű élelmiszerek helyett, különösen a vörös vagy feldolgozott húsok helyett, annál kevésbé valószínű, hogy bármilyen krónikus betegség, például a rák és a szívbetegség kialakulásáért vagy haláláért halálra kerül. Belső orvoslás “című tanulmányában. A mikoprotein 11 gramm fehérjét tartalmaz minden 3,5 uncia, vagyis az ember ajánlott napi bevitelének körülbelül 20 százalékát és a nők 24 százalékát. Mint a szója és a quinoa, a mikoprotein egy teljes növényi fehérje – tartalmazza az összes olyan aminosavat, amelyet szervezetének szüksége van.

A 2009-es “Nutrition Reviews” című cikk azt a következtetést vonta le, hogy a rengeteg rosttartalmú ételt tartalmazó étrend segíthet megakadályozni a magas vérnyomást, az elhízást, az emelkedett koleszterinszintet, a szívbetegséget, a stroke-ot, a cukorbetegséget, a fekélyeket és a gastrooesophagealis reflux betegséget. A mycoprotein minden 3,5 gramm adagja 6 gramm étkezési rostot tartalmaz, többet, mint amit egy fél csésze főtt zöldségből, mint a brüsszel kelbimbó kap. 19 és 30 év közötti férfi esetében ez az összeg megfelelne a szükséges napi bevitelének 17% -ának, egy nő esetében 21% -ot biztosít.

Míg a legtöbb egészséges felnőttnek napi 2300 milligramm alatti napi bevitelét kell korlátoznia, az átlagos amerikai rendszerint napi 3300 mg-ot fogyaszt. Túl sok nátrium növelheti a magas vérnyomás, a szívbetegség és a stroke kockázatát. A legtöbb kereskedelmi húspótló termék, mint a szója- vagy zöldséghamburger, magas a nátriumtartalomban. Egy adag több mint 500 milligrammot tartalmazhat. Ezzel ellentétben a mikoprotein rendkívül alacsony a nátriumban, 5 milligramm 3,5 dkg-os mennyiségben.

Alacsony a zsír és a koleszterin

A gazdag fehérje forrása

Magas étkezési rost

Jó a nátrium-korlátozott diéták számára