Mi a normál hcg szint a férfiaknál?

Az emberi korionikus gonadotropin egy olyan hormon, amely a nőknél a leggyakrabban terhességgel társul. Azonban mind a hímek, mind a nem terhes nők alacsony életminőségben termelnek hCG-t. Egészséges felnőtt férfiaknál a hCG normális szintje meglehetősen alacsony, és a kimutathatatlanná kell válnia, és 5 milli-nemzetközi egységnek kell lennie milliliterenként. A hCG rendellenes növekedése a hímekben potenciálisan az alapbetegségre utal.

Jelentőség

Az emberi korionos gonadotropin olyan hormon, amelyet hímekben nagyon alacsony szinten állítanak elő. Az American Cancer Society szerint a hímivarú herék olyan hCG-t termelnek, amely az ember életében alacsony szinten észlelhető. A hCG fontos klinikai méréssé válik, amikor az orvosok gyanítják, hogy az ember a hererákban szenved. Ha ez a helyzet, a férfi vérének mennyiségi hCG mérése rendelhető.

Normál tartomány

A Texas Southwestern Medical Center szerint a férfiak hCG-szintje 5 mIU / ml alatt van. Ez valójában ugyanaz a szint, amelyet rendszerint a nem rokonaikban látnak. A hCG nem feltétlenül kimutatható, ha normál sebességgel állítják elő.

A hCG abnormális szintjei

A férfiaknál a megemelkedett hCG szintek összefügghetnek a hererákkal. Amint azt az American Cancer Society is jelezte, attól függően, hogy a testcukor milyen típusú sejtje keletkezik, magas szintű hCG-szintet termelhet. Ezért a vérben végzett hCG-teszt a hererák diagnosztikájának lényeges összetevője, és más diagnosztikai tesztekkel párosul.

szempontok

Ha normális hCG-szintet alkalmaznak a testicularis tumor diagnosztizálására férfiaknál, fel lehet használni a rák megfigyelésére is. Az American Cancer Society szerint a kezelésre adott válasz nyomon követhető a hCG szint csökkenésével. Ezenkívül a tumor újbóli megnyilvánulása a korai hCG-szintek új növekedésével azonosítható.

Megelőzés / Solution

A kóros hCG szintek nem feltétlenül diagnosztizálják a testicularis rákot. A normál szintek variábilisek, és konzultálnia kell orvosával, hogy eldönthesse, mit jelent a labor eredményei. A hererákrákból visszaszerző férfiak esetében a szérum hCG szintjének időszakonkénti ellenőrzése a megelőző ellátás egyik eleme lehet, amelyet orvosával is megbeszélhet.