Mi akadályok húzódnak meg?

A sportágak és a testnevelés tanárai évek óta használják a gátfutó szakaszokat, hogy megnyugtassák a harisnyanadrágot. Azonban ez a szakasz az autóbuszok és a pedagógusok körében elhanyagolható, mert nagyobb sérülési kockázatot jelent, mint a többi golyóstoll. Ha ezt a szakaszot szeretné használni, keresse fel a fitnesz szakembert és szerezzen oktatást megfelelő formában a sérülés kockázatának minimalizálása érdekében.

Pozíció

A gátfutás elvégzéséhez ülő pozíciót kell alkalmazni, és egy térdet 45 fokos szögben kell meghúzni a csípődtől, és ez olyan, mint egy pálya atléta helyzetében, amikor egy akadályt tisztít. Állítsa a másik lábát egyenesen előtted. Menj végig az egyenes lábadon, ameddig csak tudsz. Ha tudod elérni a bokádat, fogd meg őket és lazíts. Ellenkező esetben megragadja a lábad legtávolabbi pontját, amelyről tudsz és lazítson, tanácsolja Andrew Saulnak, a “Doktor magad” szerzőjének. Tartsa ezt a pozíciót egy 25-ös számmal.

Kockázat

A gátfutás nagyobb kockázatot hordoz a sérüléseknél, mint más szakaszok. Az akadálynyújtás kényszeríti a térdcsukló oldalirányú mozgását, amelyet csak a Charles S. Williams által kifejlesztett “Személyes testnevelés jól megtapasztalva nagyszerű tanári erőforrás-csomag” szerint terveztek flexibilisnek és kiterjeszteni. A hajlított térdén a kínos nyomaték megterheli a kötés inak és szalagjait. A Williams egy alternatív gyakorlatot javasol a sérülés kockázatának minimalizálása érdekében. Biztonságosabb nyúlványok helyezze el testét jó anatómiai helyzetben, és izolálja az izomot, amit a “The Complete Guide to Running” szerint Earl W. Fee szerint nyújt.

módosítások

Módosíthatja a gátat, hogy biztonságosabbá és kevésbé stresszessé tegye a térdízületét. Ahelyett, hogy feltételeznéd, hogy a guruló helyzete egy térdre hajolva 45 fokos szögben van, hajtsa le a lábat, amelyet nem nyújt, hogy a lábad talpát a comb lábánál fogva tartsuk. Innen kell hajlítani előre, hogy végre a szakaszon.

Alternatív

Az amerikai Council of Exercise a csontfeszítő szakaszon javasolja, hogy alternatívak legyenek az akadálynyújtáshoz. Végezze el ezt a szakaszt úgy, hogy hátul fekszik, és felemeli az egyik lábát, hogy a fal szélén feküdjön. A másik lábod a padlón lapos, és a fal szélén áthalad. Mozgás olyan helyzetbe, amely lehetővé teszi, hogy az emelt lábszár hátsó részét annyira a falhoz képest lehető legtávolabb töltse le. Ne emelje fel a csípőjét a padlóról, és ne irányítsa a lábujjait a mennyezet felé. Vegye fel a négy izmait, miközben óvatosan kilélegzik és a lábujjaidat lefelé húzza a teste irányába, anélkül, hogy megengedné a csípőjét vagy az alacsony hátra mozgását, javasolja az ACE-t.