Mi az ajánlott napi koleszterinfogyasztás?

A magas koleszterinszint a vérben felépítheti és szűkítheti, vagy akár blokkolhatja az artériáit, ami növelheti a szívroham vagy a stroke kockázatát. Az amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvei koleszterinre vonatkozó ajánlásokat tartalmaznak azzal a céllal, hogy fokozzák a koleszterin szintjének szabályozásában rejlő előnyöket. Lásd orvosa egy koleszterin tesztet.

Háttér

A koleszterin, az összes sejtben megtalálható zsírszerű anyag, kis mennyiségben az egészség szempontjából elengedhetetlen. A koleszterin elősegíti a szervezet számára, hogy D vitamint és olyan anyagokat termeljen, amelyek megemésztik az ételeket. A szervezetnek szüksége van a koleszterinre, hogy hormonokat termeljenek. A véráramon való átjutás érdekében a koleszterint olyan kis egységekbe építik be, amelyeket lipoproteineknek neveznek, amelyek zsírokat vagy lipideket tartalmaznak a belsejében és a fehérjék kívülről.

Ajánlott bevitel

A szervezet a fiziológiás funkciókhoz szükséges összes koleszterint, így a koleszterin étrendből való feleslegessé válik. A 2010-es táplálkozási irányelvek szerint kevesebb, mint 300 milligramm koleszterint fogyasztanak naponta. Az ajánlott mennyiség elérése segít elősegíteni az egészséges koleszterinszintet. Naponta kevesebb mint 200 milligramm koleszterint kell kapnia, ha magas a koleszterinszintje vagy a szívbetegség egyéb kockázati tényezője.

források

A koleszterin kizárólag állati eredetű élelmiszerekben található, az amerikai táplálék elsődleges forrása hús, tojássárgája és tejtermékek. A 2010-es táplálkozási irányelvek szerint a tojások és a tojás vegyes ételek teszik ki a teljes koleszterinbevitel 25 százalékát. A teljes koleszterinbevitel nagy részét a csirke-, a marhahús- és a marhahús hamburger is jelenti.

Koleszterin szintek

Nagyon fontos tudni a koleszterin szintjét, és az orvos rendelhet egy tesztet. Az alacsony sűrűségű lipoprotein vagy az LDL, a “rossz” koleszterin, a nagy sűrűségű lipoprotein vagy a HDL, a “jó” koleszterin és a teljes koleszterin szintjét mutatja. Az optimális LDL-értékek 100 mg / deciliter alatt vannak, míg a jó HDL-érték 60 mg / deciliter és a fenti. És bár az összkoleszterin ajánlott szintje napi egy centiméterenként kevesebb, mint 300 milligramm, akkor célul kell tartania a teljes koleszterinszintet napi 200 milligramm alatt.

Koleszterin elleni küzdelem

A koleszterinszint-csökkentő élelmiszerekben gazdag étrend fogyasztása elősegíti az egészséges koleszterinszintet. Az olyan élelmiszerekből származó oldható rost, mint a zabpehely, zabkakej, vesebab, alma és körte, a koleszterint az emésztőrendszerében köti össze, és gátolja a vérkeringést. A hal egészséges, omega-3 zsírsavakat biztosít, amelyek csökkentik az LDL szintjét és segítenek megvédeni a szíveteket. A diófélék tartalmaznak egészséges egészséges zsiradékot is: étkezési 2 uncia diófélék, például diófélék vagy mandulák naponta kissé alacsonyabbak lehetnek a Harvard Heart School Harvard Medical School szerkesztői szerint.