Mi okozza a bicep fájdalmat a súlyok emelésekor?

Sok lelkes emelőnek köszönhetően a bicep-izom egyaránt büszkeség és lényeges eszköz – az izmokat a legtöbb karemelőben használják, és ezért sokféleképpen viselik a napi stresszt. De ha fájdalmat érez a bicep-izomban, ez a riasztás okát jelentheti. Fontos, hogy az izmok óvatosak legyenek, és tartsák fenn a sérülés veszélyét, hogy megtartsák az izom használatát. A kezelés első lépése azonosítja a fájdalom valószínű okait.

Fontos, hogy összpontosítsunk arra, hogy milyen fájdalmakat tapasztalunk a fájdalom forrását és súlyosságát. Ha olyan unalmas, égő fájdalmakról van szó, amelyek érezhetővé váltak az edzés során, ez sokkal különböző és kevésbé problémás fájdalmat jelent, mint az éles, hirtelen fellépő fájdalmak, amelyek az emelésre reagálnak.

Ha az izomfájdalom unalmas és égő, akkor valószínűleg nem kell aggódnia – a legvalószínűbb oka az egyszerű izomfájdalom, amely egy intenzív edzés után jelentkezhet, ami meglepve az izmokat. Bár sokáig gondoltam, hogy a tejsav felhalmozódik, az izomfájdalmat ténylegesen mikroszkopikus könnyek és törzsek okozzák az izomszálakban. Ezek a sérülések jelentéktelenek, de több napig is eltarthatnak a gyógyulásig és időközben kényelmetlenül hagyják Önt.

Éles, hirtelen fájdalmak a bicep-izomban a bicep törzsét, vagy akár könnyeit is sugallhatják. Ez időnként könnyű azonosítani – a duzzanat és a gyulladás gyakori, és még a részlegesen szakadt bicep sem képes ugyanazon a szinten, mint általában. Ha ilyeneket szenvedett, fontos, hogy találkozzon egy edzővel vagy orvossal, hogy megvizsgálja a sérülést. Ezek a sérülések meggyógyulhatnak, de sokkal hosszabb ideig tartanak, és a bicepnek a hegek szöveti fejlődéséhez vezethetnek.

Ha csak az izmaidban szenved, akkor sok esetben biztos lehet az edzésed folytatása a szokásos módon. Ha a fájdalom súlyos, akkor lehet a legjobb, hogy vegye le a napot, vagy végezzen könnyebb edzésprogramot, mivel a fájdalom számos sérült izomrostot jelez. Az éles és hirtelen fájdalmak viszont súlyos izom- vagy szerkezeti károsodást jeleznek a bicepében. Ebben az esetben tartózkodnia kell az emeléstől, a jégtől a bicepszig és az orvoshoz, ha a helyszín néhány nap múlva nem javul.

Azonosítás

Izomláz

Törzsek és könnyek

szempontok