Mi történik, ha a golf fogantyú túl nagy?

Ha meg akarod vágni, akkor jobb, ha a megfelelő felszerelés megfelelően fogja meg. Ahogy a klubtechnikai szakértő, Tom Wishon kijelenti: “A megfelelő fogantyúmérettel való játék rendkívül fontos.” A túl nagy fogás valószínűleg rendszeresen elviszi a durvaságot vagy a bunkert. A golfipar évtizedek óta használatos képlet szerint mérje meg a markolat méretét. De a szokásos bölcsesség a markolat mérete miatt támadás alatt áll, és az ideális fogantyú mérete valószínûleg próba és hiba kérdése.

Ha a fogantyú túl nagy, akkor erkölcstelen felvételeket várhat. Wishon elmagyarázza, hogy a túlságosan nagy fogás kedvezőtlenül megváltoztatja a csuklójának szöget a lefelé irányuló pályán. Ez megakadályozhatja, hogy elég gyorsan elfordítsa az ütközőt, hogy a labdát az ütközési pontig ki tudja forgatni. A fakulás és a szeletek valószínű következményei. Bob Lamkin, a Lamkin Grips elnöke, az egyik elsődleges markolat gyártó, azt állítja, hogy a túlságosan nagy markolatok korlátozzák a kézmozgást, ami a klubfejek sebességét érinti, és kevesebb távolságot eredményez. A túlságosan kicsi fogantyúk sem tanácsosak – a kézmozgás túlságosan megnövekszik és pusztítást okoz a pontossággal.

A hagyományos bölcsesség szerint a markolat mérete helyes, amikor becsukja a kezét a klub köré, és az ujjainak tippjei egyszerűen csak érintetlenül érik a kezét. Ha az ujjaid megérintik a kezét, nagyobb fogást igényel. Ha az ujja és a keze között észrevehető különbség van, kisebb kézfogásra van szükség. A markolatok öt alapátmérőből állnak, az alulról a jumbo méretig, és pontosan 1 / 64. hüvelykre szabhatók. De számos szakértő szerint a hagyományos bölcsesség elavult.

A Golf.com által 2010-ben végzett teszt során 24 golfozó a különböző képességek szintjén golyókat csapott a markolat segítségével a hagyományos illesztési diagramon. Majdnem mindegyiküknek másnak kellett volna lennie, mint a kézi méretnek megfelelő diagram. Még ennél is fontosabb, hogy a 24-ös golfozó közül csak öt tapasztalta a legjobb lövéseket a hagyományos felszereléssel. A Golf.com arra a következtetésre jutott, hogy “a markolatod legalább öt ütemet jelent.”

A Golf.com szerint az egyetlen módja annak, hogy meghatározza a legjobb tapadást “, hogy kísérletezzen a lehető legtöbb különböző méretben.” Mérje meg az eredményeket a hatótávolságon vagy egy indító monitoron annak meghatározásához, hogy mely fogantyúk nyújtják a legnagyobb távolságot és pontosságot. Tom Wishon úgy gondolja, hogy a tapadási kényelem a legfontosabb a golfozók számára. A legkényelmesebb méret kiválasztásával “a kezek és a karok biztonságosan rögzíthetik a fogantyút anélkül, hogy túlzott tapadási nyomást vagy izomösszehúzódást okoznának az alkarokban.

A nagyobb nem jobb

Hagyományos bölcsesség a túl nagy fogás meghatározásához

A hagyományos bölcsesség megmagyarázta

Az Új Bölcsesség