Mi történik, ha lejárt sütőport használ?

A határozott állásfoglalás ellenére, valószínűleg nem mentette ki a konyhaszekrényeit az utóbbi időben, ahogyan szeretné. A hátsó sarkok kétségkívül elrejtsenek olyan dolgokat, amiket nem emlékszel a vásárlásra, vagy talán mégsem azonosítani. Érdemes megjegyezni a dátumot a naptárában, hogy évente megújítsa a konyhádat, és eldobja azokat, amelyek a legfontosabbak. Addig a legszárazabb termékek, mint a fűszerek vagy a sütőpor, még mindig használhatók, de lehet, hogy nem olyan hatékonyak.

Frissességi időpontok

Fontos megérteni, hogy kétféle társkereső van az élelmiszertermékeken. A földi marhahús csomagján egy “felhasználási dátum” látható, amely az élelmiszerbiztonságon alapul. Azon a dátumon a hús valószínűleg elkényeztetett, és veszélybe sodorja az élelmiszert hordozó betegséget. A tartós száraz termékeken megtalálja a “legjobb” dátumot, amely a minőség fokozatos elvesztését tükrözi, és nem az egészségi kockázatát. A sütőpor ebbe a kategóriába tartozik. Ez nem elrontja, de kevésbé hatékony leszolvasóvá válik.

Sütőpor

A szódabikarbóna vagy a nátrium-hidrogénkarbonát könnyű tápellátása jól ismert. Sajnos, ha nem egyensúlyozza meg annyi savanyúságot a sütés során, akkor azt találja, hogy kellemetlen kémiai ízű. A sütőpor elkerüli ezt a problémát azáltal, hogy a sütőszódát a borkősavval (a borkősavkrémmel is) megfelelő arányban egyesíti. Amikor a por meg van nedvesítve és melegítve, a két komponens reagál és szén-dioxidot hoz létre, ami növeli a torta vagy kekszet.

Az öregedés hatása

A szódabikarbóna és a sütőpor borkősav nem reagál egymással, ha tökéletesen szárazak. Miután kinyitotta a csomagot, a légkörben a páratartalom elkezd szivárogni, és idővel a sütőpor egy része idő előtt reagál. A legtöbb márka kukoricakeményítőt vagy hasonló összetevőket ad hozzá pufferként, hogy lassítsa a folyamatot, de hónapok alatt a sütőpor elkerülhetetlenül erőt veszít. A süteményed és más sütés rosszul emelkedik, sűrű és rágós morzsát ad.

Mit kell tenni

A sütőpor 6 hónap és egy évig tart a szekrényben, attól függően, hogy milyen gyakran használja és mennyire nedves a helyi éghajlat. Adja meg a sütőport, amikor megvásárolja, és dobja el a hat hónapos jelzést a legjobb eredmény érdekében. Ha a sütőpor öreg, próbálja ki egy teáskanál por egy csésze forró vízzel. Meg kell buborékolni és fizz azonnal. Ha szükséges, készítsd el a saját sütőport a kétrészes kavicskrém szitálásával egyszeri sütőszódával és kukoricakeményítővel.