Miért kapod meg a perm, hogy a hajad esik ki?

Ha valaha volt hajvájata, valószínűleg észlelt egy erős kémiai szagot a szalonban, és talán kisebb hajhullás vagy érzékenység a kezelés befejezése után. Ám sok nő számára az “állandó hullám” vagy más kémiai kezelés utóhatásai nem lehetnek katasztrofálisak. Néhányan a hajhullás után nagy hajhullás tapasztalható. Mielőtt kémiai kezelésre megy, ismerje meg a perming vagy pihentető haj kockázatait.

Történelem

A nők és a férfiak már évezredek óta formálják a hajukat. Nem ritka, hogy az egyenes hajú ember “göndör göndör” kíván, és egy göndör hajú ember haját hajsza egyenesen. Azonban az 1800-as évek vége előtt a frizurákat csak ideiglenesen lehetett megváltoztatni. 1906-ban feltalálták az első állandóhullámú gépet, és röviddel ezután észlelték a lúgot. Bár a technikák és a kémiai folyamatok jelentősen fejlődtek, a lúg még mindig számos összetevője, és gyakran okoz fejfájást és hajhullást.

Kémiai égések

A Skin Biology szerint a lúg vagy a nátrium-hidroxid pH-értéke 10-14. A behatol a hajszálon, megváltoztatja annak szerkezetét. Ugyanakkor egyszerre képes áthatolni a fejbőrön, és kémiai égési sérülést okozhat. 2005-től szélsőséges esetekben egy észak-karolinai nő használt otthoni kémiai kezelést tartalmazó lúgot, és azt állítja, hogy öt percen belül súlyos kémiai égési sérüléseket szenvedett, végül elveszítve haját. A Nemours TeensHealth azt állítja, hogy még a “no-lye” relaxerek és permek is hasonló kockázatokat hordozhatnak, közepes vagy súlyos irritációt okozva, különösen akkor, ha a fejbőrük már érzékeny.

Törés

Egy gyakoribb hajhullás a permsektől törés. A hajszál több rétegből áll, külső rétegen pedig a védőhüvely képezi a kényes belső szálakat. Permek és nyugtatók károsíthatják a külső réteget, ami szárazvá válik és szétszakad. Miután a sérülés megtörtént, nem javítható.

A hajhullás elkerülése

Ha fontolóra veszi a hajszálakat, vagy pihenteti a haját, akkor a legjobb, ha egy professzionális stilist keres. A stylist értékeli a haj állapotát, és kiválasztja az Ön számára a legjobb terméket. Fel kell készülnie egy kezelésre is, biztosítva, hogy a fejbőr nagyon egészséges legyen, és elkerülje a haj kefélését, vagy a fejét karcolás nélkül a nap előtt, mielőtt meglátja a stylistát. Ez megakadályozza a fejbőröket vagy irritációkat, így kevésbé hajlamosak kémiai égési sérülésekre és sérült szőrtüszőkre.

Hajlékony haj ápolására

Alkalmazzon egy jó kondicionálót közvetlenül a hajszálak után, hogy visszaállítsa természetes olajjait és fehérjéket. Továbbra is mélyen hajtsd be a hajad, hogy eltörje a törést. Kezelje finoman a haját, elkerülve a fúvókákat és más hőálló termékeket. Ha gondoskodik a hajáról, és csak szakemberekkel kezeli, akkor optimális állapotban tarthatja, és élvezheti a hosszú, egészséges, gyönyörű stílusokat.