Miért kell cukor után kocogás?

Ha nemrég indult el egy kocogási rutin, talán felfedezted, hogy utána nagy cukortartalmú, magas szénhidráttartalmú ételekre vágyik. A szervezet cukrot éget az üzemanyag alatt az edzés során. Az Ön által égett üzemanyag mennyisége függ attól, hogy mennyi idő, gyakoriság és intenzitás van. Szeretne feltölteni a cukorüzleteket, hogy készen áll a következő edzésre, de cukorfogyasztásait bölcsen választja, így kielégítheti éhségét anélkül, hogy súlyt szerezne.

Energiaforrás

Étkezés után a szervezet szénhidrátokat alakít ki glükózzá. A glükózt az azonnali energiaszükséglet kielégítésére használják fel, vagy a szervezet glükózként tárolja az izmokat és a májat. Az ételek között, vagy amikor kocogás közben rejtegetsz a glikogént a glükózra, és tüzelőanyagként használod. Az első 15 perc gyakorlat alatt teste húzza a glikogént a véráramból és az izmokból. 15 perc múlva a májgikogén tárolására támaszkodik. Alacsony intenzitású edzés vagy amikor a glikogén készletek kimerültek, a test kezd elégetni a tüzelőanyag zsírt

Energiacsere

A Joslin Diabetes Center szerint a testmozgás csökkentheti a cukorszintet és a glikogénraktárakat, ezzel veszélybe sodorhatja az alacsony vércukrot. Végül a szervezet helyettesíti a glycogen tárolókat, de akár 4-6 órát, akár 24 órát is igénybe vehet egy nagy intenzitású edzéssel. A szénhidrátok a cukor, amelyet a szervezetnek szüksége van a kocogás után. Tanúsított futó edző és személyi edző Meghan Reynolds a “U.S. News “azt ajánlja, hogy 4 gramm szénhidrátot fogyasszon minden gramm fehérjéhez az edzés után. Hacsak a kimerültségig nem futsz, enyhén glikémiás indexes ételeket, például zabpehelyeket eszel, mert ezek az élelmiszerek fokozatosan növelik a vércukorszintet, és megakadályozzák a súlygyarapodást, ha hosszabb ideig érzed magad.

Válassza ki a cukrot bölcsen

A kocogási rutin indítása nem adja meg a zöld lámpát annyi magas cukortartalmú ételeket, amennyit csak akar. Válasszon olyan szénhidrátos ételeket, amelyek sok zsír és üres kalória nélkül kielégítik a cukorvágyat. Kerülje a sütiket és a cukorkát, amelyek sok hozzáadott cukrot tartalmaznak. Magas kalóriatartalmú, és rövid idő alatt később több cukrot szeret. A komplex szénhidrátokra vagy keményítőkre, amelyek gabona ételek. Válasszon teljes kiőrlésű élelmiszereket finomított szemekből. Az egész szemek tartalmazzák a szükséges cukrokat, de a finom szemcsékkel szemben nem veszítik el a rostukat és a tápanyagukat. Feltöltik, helyettesíti a glikogén tárolókat és megtartja téged, így nem túl nagy.

Ütő utáni ételek

A cikkében a Meghan Reynolds olyan egészséges, utókezelt ételeket ajánl, amelyek tartalmazzák a cukrot és a fehérjét, amire vissza kell térni az edzésedből. Megemlíti a quinoa salátát, pulyka a teljes búzából készült kenyérrel, salátával halakkal, rántottakkal és pirítóssal, avokádóval és pulykaival vagy barna rizzsel mártással és sovány hússal. Ha csak egy gyors táplálékra van szüksége, élvezze a humuszot sárgarépával, mogyorós vajat vagy görög joghurtot. Isznia sok vizet is. A víz átadja a tápanyagokat az ételből vagy a snackből az izmokba.