Miért viszket a weetabix?

Ha megeszik a Weetabix-t, akkor valószínűleg tudatában van a magas rosttartalmú étrend előnyeinek. A magas rosttartalmú élelmiszerekhez a Weetabix rendszeresen és kényelmesen segít a bélmozgás megőrzésében, azonban meglepődhet, ha megtudja, hogy a Weetabix étvágya ellenkező hatást gyakorolhat. A legtöbb magas rosttartalmú ételekhez hasonlóan a Weetabix a megfelelő dózisokban elősegíti az emésztést, de túl sok rost képes blokkolni a rendszert, mint ahogy a rost hiánya is.

Weetabix

A Weetabix egy gabonapehely, amely rostban gazdag, teljes búzaszemcsékből készül, és száraz téglaformákká alakul. Az egyik adag Weetabix, amely három 18 g kekszből áll, körülbelül 6,3 g szálat tartalmaz az USDA National Nutrient Database szerint. Ez teszi a Weetabix-t viszonylag magas rosttartalmú élelmiszerekké. A háromkekszes étkezés körülbelül 201 kalóriát tartalmaz, de nem mindenki egy étkezés közben három kekszet is étkezhet.

Rost

A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a felnőtt férfiaknak napi körülbelül 38 gramm rostot kell kapniuk étkezésükből. A felnőtt nőknek valamivel kevesebbnek kell lenniük – napi 25 grammnál. Az 50 évesnél idősebbeknek valamivel kevesebb rostot igényelnek. Ez azt jelenti, hogy a Weetabix egy három keksz szolgálja a napi ajánlott szálak 16-25% -át, a nemétől függően. Ez a nagy szálas dózis hozzáadhatott törzset a rendszeréhez. Bizonyos esetekben ez talán székrekedést okozhat.

Víz

A táplálkozási szakértő, Jane Clark egy “Daily Mail” cikkében kifejti, hogy a magas rosttartalmú élelmiszerek víz nélkül nem működnek zökkenőmentesen a rendszerben. A száraz Weetabix kekszek és rosttartalmuk megköti a vizet a vastagbélben, és összehozza az élelmiszer-összetevőket. Ha azonban dehidrált, a Weetabix megkeményítheti a székletedet, ami nehezíti az átjutást. Győződjön meg róla, hogy naponta 8-10 csésze vizet vagy más folyadékot fogyaszt, beleértve a Weetabix-szel egyidejűleg egy csészét. Ez segíthet a székrekedés érzésének enyhítésében.

szempontok

A legtöbb ember enni a Weetabix-t egy tálban tejjel, ami szintén tejtermeléssel összefüggő székrekedéshez vezethet. Ha egyéb típusú gabonafélék vagy más tejtermékek fogyasztása után székrekedésnek vagy rosszullétnek érezheti magát, lehet, hogy laktóz intoleráns – ez a feltétel nem kapcsolódik a gabonához. Az orvos tájékoztathat Önnek egy megfelelő diétáról a laktóz intoleranciára vonatkozóan.