Milyen alacsony a ferritin veszélye?

A ferritin, a fehérje a szervezetben, tárolja a vasat, és felszabadítja azt, ha szükséges, közvetítő szerepet játszik, és egy vasúti szállító. A ferritin mennyisége a szervezetben közvetlenül összefügg a vas vas mennyiségével. Alacsony ferritinszint, amely a rossz vaszabszorpció vagy a krónikus vagy akut vérzés miatt okozhat komoly egészségügyi komplikációkat.

Ha alacsony a ferritszintje, alacsony vasszint is lesz. A vas oxigént hordoz a vörösvérsejteken keresztül. Amikor a vasszint csökken, kevésbé oxigén halad át a testen. Kezdetben légzési nehézséget, izzadást és fáradtságot tapasztal. A hosszan tartó oxigénhiány nehézséget jelent a légzés és az ájulás megszerzésében. A bőr sápadt lesz, a szívet és a tüdőt érintik. Ez életveszélyes esemény lehet.

A vörösvérsejt azon részét, amely oxigént és vasat tartalmaz, hemoglobint neveznek. Ha alacsony a ferritin és a vas szintje, a hemoglobin szintje is csökken. A vörösvértestek alakja, mérete és térfogata változik, a University of Maryland Medical Center szerint. A vörösvérsejtek morfológiáját laboratóriumi vizsgálattal azonosítani lehet. A vérszegénység tünetei: halvány bőr, halvány köröm, nagy nyirokcsomók és lép.

A hemoglobinhoz hasonlóan a mioglobin vasra és ferritinre támaszkodik a megfelelő működés érdekében. Amikor a vázizmok károsodtak a sérülés vagy a testmozgás során, a myoglobin felszabadul a véráramba, és javítás céljából utazik az izomhelyre. A myoglobin hordozza a szükséges oxigént és tápanyagokat. Azonban ha a myoglobinszint alacsony az alacsony ferritin miatt, az izomjavítás késni fog. A tünetek hosszabb ideig tartó izomfájdalmat jelentenek. A fokozott fájdalom növeli a vérnyomást és a pulzusszámot.

Alacsony ferritinszint szabálytalan szívverést okozhat. A szívizmot mind hemoglobin, mind myoglobin táplálja. Ez az összetett állapot elégtelen szívverésekhez és rossz minőségű szívösszehúzódásokhoz vezet. A szív általában oxigénben gazdag vért pumpál a test többi részéhez. A szervezet egésze veszélybe kerül. Néhány ember szabálytalan szívverést érez, mint kihagyott ütést. Ez összefüggésbe hozható a gyengeséggel és a mellkasi fájdalommal. Idővel egy szabálytalan szívverés a stresszre helyezi a hangsúlyt.

Alacsony oxigénszint

Anémia

A vázizom fáradtsága

Szabálytalan szívverés