Milyen bőrápolási termékek alkalmasak rosaceára?

Ha rosaceát szenved, a bőre különös gondot fordít arra, hogy puha és hidratált maradjon. A rosacea a bőr homlokán, arcán, állán és orrán vörös foltokként jelenik meg. Egyes szépségápolási termékek és kozmetikumok az irritációt rosszabbá tehetik. A megfelelő termékek azonban megnyugtatják a bőrt és megóvják a kiszáradástól.

Termékek használata

A napsugárzás súlyosbíthatja a bőr vörösségét, ezért mindig szabaduljon fel egy SPF 15 vagy annál nagyobb fényvédőre. A cink-oxidot vagy titán-dioxidot tartalmazó fényvédők a rosacea-betegek számára a legjobbak. Mossa az arcot egy enyhe, vízben oldódó tisztítószer helyett száraz szappan. Hidratálja arcát naponta egy termékkel, amely szalicilsavat tartalmaz. Ez a sav csípős bőrt és bőrpírot okoz. Ha sminket viselsz, ásványi alapú termékekkel ragaszkodj hozzá. Az ásványi alapítvány például pirosságot rejt magában, elnyeli az olajat és nem irritálja a bőrt. A dimetikon tartalmú kozmetikumok jól elrejti a piros foltokat. A dimetikon szintén védi a bőrt az UV sugaraktól. Este használjon retinol alapú szérumot vagy hidratálószert. A retinol segít a pirosság és a gyulladás szabályozásában. A ceramidok vagy egyéb lipideket tartalmazó nedvesítőszerek szintén működnek.

Mi a teendő?

A mesterséges illatok és néhány illóolaj irritálhatja a bőrt, ezért választhat az illatmentes termékekhez. Kerülje a kemény összetevőket, például eukaliptuszolajat, borsmentát, mentolt és alkoholt tartalmazó termékeket. Bizonyos növényi kivonatok, beleértve a fahéjat, a cédrust és a fenyőt, szintén rozása okozhatnak. Kíméletes tisztítószerek, kemény hámlasztó bozótok és merev, sörtékkel működő kefék kimentése.