Milyen előnyökkel jár a holtágzás?

Ha a súlyemelő program fő célja az, hogy összességében erőteljes legyen, add hozzá a rutinjához a holtágakat. A holtágak olyan összetett gyakorlatok, amelyek megkövetelik minden nagy izomcsoport használatát. Az erő, amelyet a holtágak elvégzéséből érhet el, szintén praktikus és segíthet a mindennapi életben. A kapott előnyök maximalizálása és a biztonság biztosítása érdekében fontos, Forduljon orvosához az edzésprogram megkezdése előtt.

A holtágak hatékony gyakorlatok, amelyekkel a mag erejét fejlesztheti, amelyet a szervezet központi izmait képez. A magot alkotó izmok megtalálhatók a felső és az alsó részében, a csípőjén, a fenékében és a hasánál. Mindazok az izmok egyformán működnek, amikor végződnek. Az erős mag megléte fontos az egészséges testtartás fenntartásához és a hátproblémák megelőzéséhez. Mint sportoló, gyakorlatilag minden mozdulatod megköveteli az alapvető izmok stabilizálását, hogy maximális hatékonyságot érjünk el. Az alapvető izmok ereje segít a megfelelő egyensúly fenntartásában. Annak érdekében, hogy a végtagok maximális erőt generáljanak, stabil magos izmokkal kell rendelkeznie.

Amikor fizikai munkát végez, gyakran felemeli a tárgyakat a padlóról és felemeli őket. A holtágak végrehajtása során az izmok és mozgások alakulnak ki, amelyek a fizikai munka sok formájába esnek. Továbbá, mivel a teherhúzások rendszerint súlyos súlyok emelésével járnak, segítenek abban, hogy erős tapadást alakítsanak ki, amely számos fizikai feladattal is társul.

Végrehajtás végett az elsődleges izmok a glutationek, a hüvelykujjok és a gerincfejtők. Ha hajlított térdvadászokat hajt végre, akkor a quadricepce is erősen részt vesz. Ezeknek az izmoknak az integrációja lehetővé teszi a súlyosabb súlyok emelését, mint sok más típusú gyakorlatot. A nehezebb súlyok emelése növeli a teljes izomtömegét, ami a legfontosabb tényező, amely kifejti erejét.

A halálozás intenzív, és magában foglalja az egész testének használatát. Ezért fontos, hogy alaposan felmelegedjen, mielőtt súlyosabb súlyokat emelne. Indítsa el a két melegítő készletet a könnyű súlyú, nagy ismétléssel. Továbbá, a sérülések elkerülése érdekében tartsa egyenesen a hátát, ahogy felemeli, és nyomja meg a combjait.

Core Strength

Funkcionális erő

Izomtömeg

Figyelem