Milyen előnyökkel jár a narancsvirágos méz?

Ha élvezni fogja a narancsvirágos mézet az egyedi és finom ízekhez, akkor örömmel tudhatja, hogy ez több mint egy édes kezelés. Az aranyvirágú méz, mint sok más mézfajtának, olyan gyógyhatású tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek támogatják az emberi egészséget és a jólétet, és belül és kívül is használhatók. A méz nem az orvosi ellátás helyébe lép. Vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt mézet alkalmazna az orvosi állapot kezelésére.

Magas az antioxidánsokban

Az aranyvirágú méz a természetes antioxidánsok széles választékát kínálja az étrendnek. Az “Analitikai és Bioanalitikai Kémia” -ben 2011-ben publikált tanulmány szerint a bécsi egyetem kutatói különböző mézfajták flavonoid tartalmát tesztelték, beleértve a narancsvirágot is. Narancsvirág méz tartalmaz a kvercetin, a hesperitin, a luteolin, a kaempferol, a galangin, a naringenin és az izorhamnetin – antioxidánsok gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, rákellenes és immunerősítő hatással a szervezetben. A narancsvirágos mézben lévő antioxidánsok segíthetnek védeni a szabad gyökök károsodását és csökkenteni a krónikus betegségek kockázatát.

Jó forrás ásványi anyagok

Az aranyvirágú méz jó nyomelem ásványi forrása lehet a táplálkozás támogatásában. A “Talanta” -on 2005-ben közzétett táplálkozási elemzésben a Sevillai Egyetem kutatói narancsvirágos mézet teszteltek az ásványianyag tartalmáért. A cink, a bór, a mangán, a magnézium, a kalcium, a szelén, a réz, a kálium és a nátrium mind narancsvirágos mézben találták meg, de szintjük nagymértékben változott, attól függően, hogy a méz összegyűjtötték-e a földrajzi elhelyezkedést.

Antibakteriális hatások

A 2011-es “Anaerobe” -ben megjelent cikkben a görög kutatók többféle méz, például narancsvirág hatását tesztelték a laboratóriumi bakteriális kultúrákban. Az aranyvirágú méz jelentős baktériumellenes tulajdonságokat mutatott számos kórokozó ellen, köztük Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enterica és mások. A narancsvirág méz természetes antibakteriális anyagként való felhasználásának legalább 20 százalékos mézet kell tartalmaznia, mivel ezt a baktérium gátlásához szükséges minimális hígításnak tekintették. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy több patogén antibiotikum rezisztensé válik, más antibakteriális szerek, például a narancsvirág méz iránti igény növekszik.

Sebgyógyító segédeszköz

Mindenféle méz, beleértve a narancsvirágot, sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A francia Revue de Chirurgie Orthopédique et Traumatologique című folyóirat 1993-ban megjelent kutatásában a kutatók 40 különböző próbát hasonlítottak össze, amelyek megvizsgálták a méz sebgyógyító képességeit. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a méz az esetek 88% -ában hatékonyan támogatta a szövetgyógyulást, és egyszerű és biztonságos kezelési lehetőség volt a betegek számára.

Az aranyvirágú méz biztonságos és jól tolerálható a lakosság többségénél. Ha ismert a méhekre vagy a citrusfélékre vonatkozó allergia, akkor kerülje el a narancsvirág méztermékeket. Dr. Michael Murray és Dr. Joseph Pizzorno, az “Encyclopaedia of Healing Foods” szerzői szerint a méz elveszti gyógyászati ​​értékét pasztörizálva vagy tisztázva. Narancsvirágos méz kiválasztásakor vásárlási márkák kínálnak nyers mézes lehetőségeket.

Go Raw