Milyen ételek segítik elő a görcsöket a testmozgás során?

Ha egy edzésprogram vagy sportesemény közepén vagy, és az egyik izmaiban megragadó fájdalmat érez, akkor valószínű, hogy görcsösen szenved. Míg a görcsök intenzitása és időtartama változhat, az izomgörcsöt gyakran a dehidráció és a túlfogyasztás kombinációja okozza a mozgás előtt. Bizonyos ételek segíthetnek a görcsök csökkentésében tápanyagok hozzáadásával a szervezetben.

Víz és élelmiszer

Az egyik legfontosabb ok, amiért az egyének szenvednek a görcsöknél a testmozgás során a dehidráció miatt. Az edzés előtt, alatt és után ivóvíz használata segít a hidratálásban, bizonyos magas víztartalmú ételek szintén segítenek a vitaminok és az egyéb folyadékok adagolásában. A gyümölcsök, mint a kókuszdió, a mézharmonika és a görögdinnye, mindegyikben jelentős mennyiségű víz van benne, így azok ideálisak azok számára, akik meg akarják akadályozni a görcsöket edzés közben.

Káliummal gazdag élelmiszerek

A harc egyik fő oka az edzésprogram során a kálium hiánya a véráramban. Az edzés előtt a káliumban gazdag élelmiszerek fogyasztása – például a banán, a brokkoli, az avokádó és a szója termékek – segít csökkenteni a test görcsedését. Míg izzadt, a kálium az elektrolitokat egyensúlyban tartja, megakadályozza, hogy túl sok sót márts ki, miközben dolgozik. Ez segít szabályozni a sót a szervezetben, megelőzve a kiszáradást és a görcsöt.

PIckles és Pickle Juice

A sportolók savanyúságot és gyümölcslevet használnak a görcsök csökkentésére és megelőzésére. A savanyú lé a víz, a só, a kalcium és az ecet. A savanyú lé és a savanyúság a só helyreállítását a véráramba helyezi, annak érdekében, hogy csökkentse a verejtékezést és a görcsöt. A sótartalmú elektrolitok megtartása megakadályozza a szervezetnek, hogy helytelen jeleket küldjön az izmok összehúzódásába, ami kiterjedt görcsöket és fájdalmat okoz az izmokban.

Vigyázat

Bár bizonyos ételek segíthetnek a görcsök megakadályozásában a testmozgás során, forduljon orvosához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elég egészséges ahhoz, hogy gyakorolhasson, és hogy ezek az ételek megfelelőek az Ön számára. Az étrenddel való só hozzáadásakor a görcsök rövidtávon csökkenthetők, a táplálék nagy sótartalmának számos mellékhatása van, beleértve a magas vérnyomást és egyéb egészségügyi problémákat. Ha savanyú gyümölcslevet fogyaszt, vízzel hígítsa, hogy csökkentse a só koncentrációját.