Milyen testmozgás segít nekem a leggyorsabban fogyni?

Egészséges felnőtteknek legalább 150 perc gyakorlást igényel hetente, a Centers for Disease Control és Prevention részlegének megfelelően. Ez körülbelül 30 perc, hetente ötször. Ha a legtöbbet szeretné kihozni az edzésedből, akkor fontos kiválasztani a megfelelő tevékenységeket. Néhány edzés több kalóriát éget, mint mások, például intervallumképzés és áramköri képzés. Ezen tevékenységek beépítése az edzésprogramba segít gyorsabban fogyni.

Az intervallumképzés lehetővé teszi, hogy több kalóriát égessen rövidebb munkamenetben. Ezt a fajta tevékenységet eredetileg a sportolók használta, de népszerű gyakorlási szokássá vált a rendszeres gyakorlók körében. Az intervallumképzés segít az unalom elleni küzdelemben és javítani a szív-és érrendszeri fitnesst. Ez magában foglalja a váltakozó fényes aktivitást intenzív tevékenységekkel. Például, három percig sétálhatsz, mint a három percig, és legalább 30 percig ezt követed.

Az áramköri képzés hasonló az intervallumképzéshez. Azonban a szív-érrendszeri aktivitás elfordítása helyett az erőkifejtésből a cardiovascularis aktivitásra vált. Az áramköri képzéssel 30 százalékkal több kalóriát éget a “Fitness” magazin szerint. Válasszon egy cardiovascularis tevékenységet, például kocogást. Töltse ki ezt a tevékenységet három percig. Ezután válasszon ki egy erõs edzésmûködést, mint a lábszárnyakat, és tegye három percig. Folytassa ezt az elforgatást, de válasszon egy másik erősítő edzést minden egyes alkalommal.

Ha az edzés nem tartalmaz erős edzést, például az áramköri képzést, akkor hetente legalább két erő-edzést tervez. Erő-edzés izgatja az izmokat, ami segít a szervezetnek a kalóriákat hatékonyabban megégni. Emellett csökkenti a fáradtságot az edzések során, és segít élesíteni a fókuszt. Készítsen ki nagy izomcsoportokat, például a lábad, a fenék, a hát, a csípő és a hasizmok. Saját testtömegének felhasználásával az ellenálló csövek vagy szabad súlyok az izmok erősítésének lehetőségei.

Az edzés előtt elfogyasztott élelmiszerek hatással vannak arra, hogy gyorsabban fogyaszthatók. Egyél legalább egy órával edzés előtt. Ha edzés előtt nem eszel, akkor könnyű és lassú lehet, és megakadályozza, hogy a maximális mennyiségű kalóriát égesse. Válasszon olyan ételt, amely emeli a vércukorszintjét, például teljes kiőrlésű pirítóst, gyümölcslevet vagy gyümölcsöt, valamint készítsen egy snackt az edzés után két órán belül. A testmozgás során a szervezet szénhidrátokat használ energiához. Ezt az energiát az edzés után egészséges táplálékkal kell helyettesíteni, pl. Gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú joghurtot, mogyoróvajat és zselés szendvicset, vagy friss gyümölcsöt és diót.

Interval képzés

Köredzés

Erő edzés

Gyakorlati tippek