Milyenek a kajszibarack egészségügyi előnyei?

A gyümölcsök vitaminokkal és tápanyagokkal vannak ellátva, és számos egészségügyi előnyhöz juthatnak. A kajszibarack Kínából származik, de az Egyesült Államok a világ kajszibarackának 90% -át neveli Ann Henderson és Charlotte Brennand szerint az Utah Állami Egyetem Hosszabbításában. Ezek a gyümölcsök sokféle táplálkozási igényt kielégítenek, és könnyű csomagolni, akár friss, akár szárított.

A kajszibarack jó forrás az A-vitamin, más néven retinol. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amely segíti a sejtek differenciálódását, a látást és az egészséges magzati fejlődést. Ugyancsak részt vesz az immunrendszer működésében és a bőr és a nyálkahártyák egészséges megőrzésében. Az A-vitamin segíthet a pattanások és a bőrproblémák kezelésében, az egészséges látás elősegítésében, az életkorral összefüggő makuladegeneráció kockázatának csökkentésében és a csontszilárdság fenntartásában. Fontos lehet a neurológiai működésben is.

A kajszibarack jó forrása az étrendi rostoknak, amit a szervezetnek segítenie kell a jó bélműködésben, és segíthet csökkenteni a vérnyomást. Egy csésze sárgabarack körülbelül 3 gramm rostot tartalmaz.

A C vitamin, amelyet aszkorbinsavnak is neveznek, az egyik a kajszibarackban található vitamin. Ez a vitamin antioxidáns, és segít megóvni a sejteket a szabadgyökök okozta károktól, esetleg csökkentve a rák és más betegségek kockázatát. Ez a vitamin is segít csökkenteni a szívbetegségek, a magas vérnyomás, az osteoarthritis, a korral összefüggő makula degeneráció és a gyakori hideg kockázatát. Mivel a vitamin érzékeny a fényre, a levegőre és a hőre, a szárított sárgabarack eszik még mindig C-vitamint biztosít Önnek, de a friss sárgabarack eszik többet.

A kálium ásványi anyag, melynek minden sejtje, szövetének és szervének megfelelően kell működnie. Ez a kajszibarackban gazdag ásványi anyag egy elektrolit, ami azt jelenti, hogy segít a villamos energia szabályozásában. Szükség van a szívműködésre és az izom összehúzódására is. Úgy gondolják, hogy a kálium szerepet játszik a csontképződésben, csökkenti a vérnyomást és csökkenti a stroke kockázatát.

A-vitamin (retinol)

Rost

C vitamin

Kálium