Mit csinálnak a gamolénsav-kapszulák?

A gamolénsav, amelyet “gamma-linolénsavnak” is neveznek, az omega-6 zsírsav egy olyan típusa, amely az esti kankalinolaj és csillagvirusolaj hatóanyaga. Mint zsírsav, a gamolénsavnak számos lehetséges egészségügyi előnye van, és elengedhetetlen a vegyi anyagok és a hormonok normális termelésében az egész szervezetben. A gamolénsavat izolálhatjuk és kapszulába helyezzük az Efamast, Epogam, Gamolin és Gamophase márkanevek alatt, és szájon át bevesszük a lehetséges egészségügyi hatásokat. Ez az ásványi olaj kapszulákban is megtalálható, amelyeket táplálékkiegészítőként értékesítenek az esetleges egészségügyi előnyökért. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen kiegészítést vagy hatóanyagot tartalmazó gamolénsavat alkalmazna.

Atópiás ekcéma

A gamolénsav hatékony kezelést jelenthet az atópiás ekcéma kezelésére, a National Mediterrán Könyvtár szerint, amely a Pub Med Health szerint a leggyakoribb krónikus bőrbetegség. Az atópiás ekcéma a bõrön keresztül hólyagokat okoz, áthatolva és foltosodva, fülzáródás vagy vérzés, nyers bőrfelületek, bőrszínezõ változások, gyulladás és vörösség, valamint vastagodott vagy bőrszerû területek a bõrön.

Mellfájás

A gamolénsav-kapszulák a mellkasi fájdalom hatékony kezelésére használhatók a premenstruációs szindrómában szenvedő nőknél. A “Drug and Therapeutics Bulletin” -ben közzétett 1991-es tanulmány szerint a gamolénsav receptről kapható az Efamast márkanév alatt, a nőknél a mellfájás speciális kezelésére. Az esti kuncélolajból származó gamolénsavat 40 mg-os kapszulákba helyezzük, és lenyelve növeli a telítetlen zsírsavak plazma- és vörösvértest-koncentrációját, ami csökkenti a mellsejtek érzékenységét.

Ízületi gyulladás

A Drugs.com szerint a klinikai vizsgálatok során a gamolénsavat értékelték az ízületi gyulladás különböző formáinak kezelésére. Az ízületi gyulladás krónikus gyulladásos állapot, amely befolyásolja a szervezet ízületeit, ezáltal merevek és fájdalmasak lehetnek, és befolyásolhatják mobilitásukat. Az esti kankalinolajban, borágóolajban és fekete ribizliolajban található gamolénsav fájdalmat, merevséget és gyengédséget okozhat a rheumatoid arthritisben szenvedő személyek ízületeiben.

Szklerózis multiplex

Bár nem áll fenn a sclerosis multiplex gyógyítása, vannak olyan bizonyítékok, amelyek arra utalnak, hogy a gamolénsavval történő kiegészítés az esti kankalinolaj formájában csökkentheti a Sclerosis multiplexhez társuló tünetek számát a TreatmentSclerosis.com szerint. A szklerózis multiplex olyan betegség, amelyben a szervezet idegei körüli védőbevonat degenerálódik, ami állandó idegkárosodást okoz. Ugyanakkor több kutatást kell végezni a gamolénsav neurodegeneratív betegségekkel, például a szklerózis multiplextel kapcsolatos szerepére vonatkozóan.