Mit jelent a célmeghatározás?

A célok beállítása népszerű stratégia a sikerhez a mai világban. A munka, az egészség, a kapcsolatok és a pénzügyek között az élet lehet kaotikus és rendezetlen. Szerencsére nem kell véletlenül merülnie az élet kihívásaiba. A jól meghatározott személyes célok megadásával növelheti motivációját és fókuszálását, miközben javítja a sikeres esélyeit.

típusai

A célok általában időérzékenyek, és középpontjában az azonnali vagy hosszan tartó kimenetelek állnak. A rövid távú célok rövid időtartamúak, például napok vagy hetek, míg a hosszú távú célok több hónapig vagy évig terjednek. A cél beállítása alkalmazható az élet bármely területére, beleértve az üzleti tevékenységet, a pénzügyeket, a kapcsolatokat, az egészséget és a személyes fejlődést és fejlődést.

Jellemzők

A cél beállítás egy egyedi folyamat, amely sokféle formát ölt. A célok írása vagy rögzítése fontos a tényezők, például a határidők és a lépések rendben tartása szempontjából. Az írásos cselekvési tervet tartalmazó célok gyakran a leghatékonyabbak, mivel segítik a gondolat és a tervezés hosszú távú csökkentését. A célbeállító programban szereplő elemek közé tartozik az idővonal, a cél elérésének lépései és a napi előrehaladás megrajzolásának helyei.

Előnyök

A cél beállítása egyértelműséget és szervezetet hoz létre, miközben útitervként jár el a végső célállomása felé. A Baltimore-i Egyetem szerint a szövetkezeti célokkal rendelkező vállalkozások alacsonyabb szintű diszfunkciót tapasztaltak, mint a cél nélküliek. A célbeállítás előnyei nem korlátozódnak az üzleti életre, és számos életterületre, például az egészségre és a fitneszre alkalmazhatók. Az Országos Egészségügyi Intézmények jelentése szerint a túlsúlyos serdülők által meghatározott célok elősegíthetik az egészséges viselkedésbeli változásokat, például a táplálkozás és a testgyakorlás szabályszerűségét.

korlátozások

Ha gond nélkül megfogalmazódnak, a célok visszatarthatják a kívánt eredményt. A Bloomberg Businessweek figyelmen kívül hagyja a túlságosan kihívó vagy specifikus üzleti célok meghatározását, mivel ez visszatarthat és kudarcot okozhat. A túlságosan keskeny célok növelik az etikátlan viselkedés, kockázatvállalás és más felelőtlen cselekmények valószínűségét, különösen egy üzleti környezetben.

Mód

A cél beállításakor ügyeljen arra, hogy a személyes célok elérése türelmet és kitartást igényel. Fontolja meg, mennyire sikeres a mások együttmüködésének mértéke, és hogy a célok eléréséhez elengedett idö ésszerü. Általánosságban elmondható, hogy a céloknak konkrétnak és mérhetőnek kell lenniük, ugyanakkor lehetővé kell tenniük az alkalmazkodást és a felülvizsgálatot. Útmutató a célok eléréséért és elhelyezkedésükhöz – például az irodai asztalhoz vagy a fürdőszoba tüköréhez – gyakori emlékeztető a kívánt eredményre Segíthet a siker motiválásának növelésében.