Mit kell enni a hideg és a torokfájás?

A jó táplálkozás nem csak befolyásolja a test külsejét. Az ásványi anyagok, vitaminok és antioxidánsok folyamatos ellátásának köszönhetően az immunrendszer erős és egészséges. Számos étel segíthet a torokfájás és a hideg elhárításában, valamint a tünetek okozta fertőzés leküzdésében.

Levesek és meleg folyadékok segítenek megnyugtatni a torok fájdalmát és lazítani a torlódást. A meleg folyadékok, mint például a leves, segítik a nyálkahártyákat, amelyek segítik a fülledt orr és a torlódások enyhítését. A “Chest” 2000-es tanulmánya szerint a csirke tészta leves különösen gyulladásgátló, ami azt jelenti, hogy csökkentheti a hideg tüneteinek súlyosságát. Ha nem szereted a csirke tészta levest, kortyolhatsz minden leves alapú levest, ha nem túl magas a zsírban vagy a nátriumban.

A tenger gyümölcsei, például az osztriga, a rák, a kagyló, a kagyló és a homár mind magas a cinkben. A cink segít megnövelni a T-sejtek működését, amelyek felelősek a betegségek leküzdéséért, mint a hideg. A cinkhiány, még enyhe is, gyengítheti immunrendszerét, és jobban fogékonyabbá teheti a betegséget. Készíts egy salátát, amely többféle tenger gyümölcseit ötvözi, vagy egy tenger gyümölcseit gumós, homárt, rákot és osztrigát használva.

A citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit, a citrom és a citrom, magas a C-vitaminban. Bár a C-vitamin nem segít megelőzni a hideg állapotot, a 2000. évi Cochrane Database of Systematic Reviews című tanulmány szerint a C-vitamin segít csökkenteni a hideg tünetek időtartamát . Főzzön csirkemellet egy lassú tűzhelyben, citrommal és narancssárga szeletekkel, vagy grillezni, és tálaljuk banánszeletekkel egy tápláló reggelivel. A piros paprika is magas a C-vitaminban – csak egy közepes pirospaprika kb. 150 milligramm C-vitamint tartalmaz, ami több mint az ajánlott napi adag. Adjunk apróra vágott piros paprikát a fajitákhoz, vagy távolítsuk el a bors tetejét, és töltsük fel az üreget a rizs, a hagyma és a fűszerekkel.

Ne féljen hozzá ízesítéséhez és ízesítéséhez az ételeket, ha torokfájdalmak és hidegek vannak. A fokhagymás fűszerek valóban segítenek csökkenteni a hideg tünetek súlyosságát, és csökkenthetik az idő múlását is. Add hozzá a fokhagymát a csirke levesbe, vagy zöldséggel megszórjuk. A Tumeric egy másik, hideg elleni küzdelem, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a fájdalom és az orr- és torokduzzanat enyhítésében. Add kurkuma a kedvenc pörkölt, meghintjük halat, vagy tegye egy rakott.

Levesek és folyadékok

A tenger gyümölcsei

Gyümölcsök és zöldségek

Fűszerek és aromák